Gerelateerd nieuws

Softwareoverzicht voor het bouwproces opnieuw uitgebreid

Het is voor iedereen duidelijk dat werkprocessen steeds meer gedigitaliseerd worden. Sinds vorig jaar kun je op onze website een overzicht vinden van software waarmee je je bouwproces kunt organiseren. Het overzicht helpt leden bij een eerste oriëntatie op pakketten waarmee zij hun bouwproces kunnen digitaliseren. Begin dit jaar is het overzicht uitgebreid met software voor deelprocessen zoals werkvoorbereiding en uitvoering, bouwbegeleiding en oplevering, projectmanagement en ketensamenwerking en een aparte verwijzing naar een vergelijkingspagina voor BIM-software.

Software is voortdurend in ontwikkeling. Met de aankondiging van de komende Wet kwaliteitsborging voor de bouw hebben leveranciers in veel gevallen alvast ook hun software daarop aangepast dan wel geschikt gemaakt. Bouwend Nederland heeft vorig jaar uitgebreid onderzoek laten uitvoeren welke software geschikt is voor de Wkb. De rapportage daarvan vind je hier. Maar veel van de software in het overzicht geeft bij ‘Overige opmerkingen’ ook aan hiervoor geschikt te zijn. Zo kun je je nu al digitaal voorbereiden op de komst van deze nieuwe wet. Neem voor meer informatie contact op met de betreffende leverancier (via de link naar hun website).

Bekijk hier het overzicht van software voor de bouw en infra

Bij de publicatie van het overzicht is als disclaimer opgenomen dat de digitale mogelijkheden eindeloos zijn en zich voortdurend blijven uitbreiden. Het overzicht is dus niet volledig, maar is bedoeld om je op weg kan helpen bij jouw keuze. Ook geeft het overzicht geen oordeel over de kwaliteit of geschiktheid ervan voor jouw onderneming.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven