Gerelateerd nieuws

CSC Duurzaamheidsverslag 2021 en 2022

Betonhuis heeft in samenwerking met de certificerende instellingen (Kiwa, SGS, SKG-IKOB) een Nederlands rapportage format ontwikkeld, afgestemd op de eisen van CSC om aan de GRI-standaard te voldoen. Betonhuis levert een generiek CSC Duurzaamheidsverslag op (eis M5.01) en faciliteert de externe controle door een accountant (eis M5.02). 

Door deel te nemen aan het CSC Duurzaamheidsverslag kunnen bedrijven CSC niveau Goud behalen of behouden. Deelname is niet verplicht. Bedrijven kunnen ook een eigen duurzaamheidsverslag aanleveren. Deelname is goedgekeurd door CSC internationaal en is beschikbaar voor leden en niet-leden van Betonhuis. Bedrijven die CSC niveau platina willen halen moeten zelf een verslag aanleveren en laten controleren door een accountant.

Data voor 2022 invullen in de Monitoringstool

Voor het CSC duurzaamheidsverslag wordt de Monitoringstool ingezet. Met een slimme koppeling en na goedkeuring van het bedrijf kan de in de tool ingevoerde data worden gebruikt. Tot 28 juli 2023 kunnen bedrijven via de Monitoringstool gegevens aanleveren voor het CSC duurzaamheidsverslag 2022. Deze zal medio oktober 2023 verschijnen. Aanleveren van data voor 2021 is niet meer mogelijk.

Toestemmingsverklaring

Bedrijven moeten toestemming geven om de ingevoerde data vanuit de Monitoringstool te gebruiken voor het CSC duurzaamheidsverslag. Deze toestemming geldt automatisch voor eventuele vestigingen en/of zuster-/dochterbedrijven. De toestemmingsverklaring is op te vragen bij Betonhuis.

Planning CSC Duurzaamheidsverslagen

Betonhuis is op dit moment bezig met het CSC duurzaamheidsverslag 2021 (zie foto). Het verslag is op 20 juni verschenen. In het verslag zijn de uitkomsten volledig geaggregeerd, alleen een lijst met deelnemers wordt opgenomen (zie P27 verslag). Bedrijfsdata is niet herleidbaar. Aanmelden voor deelname aan het CSC duurzaamheidsverslag 2022 kan via de Monitoringstool: www.betonhuis.nl/monitoringstool

  • CSC Duurzaamheidsverslag 2021 – Invoer gesloten
  • CSC Duurzaamheidsverslag 2022 – Invoeren voor 28 juli 2023, verschijning oktober 2023

Belangrijk: bedrijven die hebben aangegeven mee te willen doen, maar niet in de lijst staan hebben of geen toestemmingsverklaring opgestuurd (of is niet verwerkt of is niet aangekomen) of hebben geen data 2021 ingevuld in de Monitoringstool. Neem contact op met Betonhuis. 

Kosten CSC-duurzaamheidsverslag 2021 en 2022

Het verslag 2021 (pilot) en 2022 wordt door een accountant gecontroleerd. Aan de accountants- en procescontrole op het CSC duurzaamheidsverslag 2021 en 2022 zijn kosten verbonden.

  • Lid Betonhuis en CSC Gratis
  • Geen lid Betonhuis wel CSC, één vestiging € 2.500,- (excl. BTW)
  • Geen lid Betonhuis wel CSC, meer vestigingen € 4.000,- (excl. BTW)

Voor niet leden worden de jaren 2021 en 2022 eenmalig in rekening gebracht, daarna zijn het jaarlijkse kosten.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven