Gerelateerd nieuws

a.s.r. real estate en BAM Wonen verduurzamen 64 huurwoningen in Houten

In opdracht van a.s.r. real estate verduurzaamt BAM Wonen 64 huurwoningen aan de Vedelaarsborch, Minstreelborch en Riddersborch in Houten. De woningen uit eind jaren tachtig maken deel uit van de woningportefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund. BAM Wonen past onder meer een hybride warmtepomp toe om de woningen te verduurzamen van energielabel B/C naar A+. De werkzaamheden zijn gestart en de eerste woningen zijn al opgeleverd naar tevredenheid van de bewoners. De eindoplevering staat gepland voor eind juni 2023.

“BAM Wonen is een van de partijen waar we al jaren mee samenwerken voor de verduurzaming van onze woningportefeuille. Door de bestaande woningen uit onze portefeuille te verduurzamen naar minimaal energielabel A of hoger voldoen we aan huidige en toekomstige behoeften van onze huurders en profiteren zij van lagere energiekosten en meer wooncomfort”, aldus Robbert van Dijk, fund director van het ASR Dutch Core Residential Fund.

Succesvolle ketensamenwerking

a.s.r. real estate en BAM Wonen hebben in hun ketensamenwerking al zo’n 1.100 huurwoningen verduurzaamd in bewoonde staat. Na dit project volgen drie andere projecten in omgeving Utrecht. De bewonerscommunicatie voor de bijna tweehonderd huishoudens is reeds opgestart.

“Voor zowel a.s.r. real estate als voor ons staat verduurzaming bovenaan onze prioriteitenlijst. Het project in Houten illustreert opnieuw de fijne samenwerkingsomgeving die wij al jaren met a.s.r. real estate ervaren,” aldus Erwin de Kaper, projectleider bij BAM Wonen.

Maximale gasreductie

Met dit project geeft BAM Wonen uitvoering aan de BAM-strategie ‘Building a sustainable tomorrow’, waarmee BAM vol inzet op duurzaamheid, digitalisering en industrialisering. Voor een maximale gasreductie past BAM Wonen in Houten een hybride warmtepomp toe. Dankzij betere isolatie, ventilatie en nieuwe installaties reduceert het gasverbruik met 59.000 m³ per jaar en de CO2-uitstoot met 194.000 kg per jaar.

BAM Wonen zet digitale scans en ‘augmented reality’ in voor het positioneren van de nieuwe installaties op de zolders van de bewoonde huurwoningen. Zo beschikken alle betrokkenen – zowel a.s.r. real estate en haar huurders, als de installateur – over inzicht in de benodigde ruimte voor de warmtepomp en bijbehorende kanalen. Op alle zolders wordt de hybride warmtepomp geïnstalleerd, inclusief een geluidsreducerende kast die de pomp en kanalen tevens aan het zicht onttrekt.

BAM Wonen heeft een geïndustrialiseerde aanpak om verduurzaming te combineren met onderhoud. In Houten bestaan de maatregelen uit het aanbrengen van zonnepanelen, HR++ glas, geïsoleerde buitendeuren en een CO2-gestuurd ventilatiesysteem. Gelijktijdig worden nieuwe draaiende delen geplaatst en schilderwerk inclusief houtrotherstel aan kozijnen uitgevoerd. Voor de bewoners betekent de verduurzaming een lager energieverbruik en meer wooncomfort in hun huis.

Over a.s.r. real estate

a.s.r. real estate beheert en investeert als vastgoedvermogensbeheerder namens haar opdrachtgevers al meer dan 125 jaar in woningen, winkels, kantoren en agrarische grond. Voor professionele beleggers beheert zij vijf Nederlandse vastgoedfondsen en individueel vermogensbeheermandaten voor (inter)nationaal vastgoed. a.s.r. real estate richt zich op de waardeontwikkeling van vastgoed op de lange termijn en is onderdeel van a.s.r., één van de grootste verzekeraars van Nederland.

Over BAM Wonen en verduurzaming bestaande woningvoorraad

BAM Wonen heeft voor dit jaar tot dusver de renovatie en verduurzaming van 1800 woningen in voorbereiding, uitvoering en/of gerealiseerd. BAM is daarnaast koploper in het realiseren van de nul-op-de-meter (NOM)-woning met meer dan 2500 NOM-woningen in voorbereiding, uitvoering of gerealiseerd. BAM heeft hiervoor als eerste bouwer in Nederland het volledige NOM-keur ontvangen

 

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven