Gerelateerd nieuws

Doorstart Houtindustrie Schijndel; Van Aarle Houtbedrijf neemt activa over van Houtindustrie Schijndel 

Van Aarle Houtbedrijf, gevestigd in Sint-Oedenrode, neemt de activa over uit het faillissement van Houtindustrie Schijndel en maakt een doorstart mogelijk. Het personeel van Houtindustrie Schijndel (HIS) is recent hiervan op de hoogte gebracht.

Overname activa

De overgenomen activa omvatten onder andere de productiefaciliteit in Schijndel, het machinepark, goodwill, het wagenpark, het intellectueel eigendom en een groot deel van het personeelsbestand van Houtindustrie Schijndel. Erik van Aarle, de nieuwe eigenaar, benadrukt dat de gehele productiefaciliteit intact blijft en blijft opereren zoals klanten gewend zijn.

Het onderdeel Timberline, met onder andere de merken Chapel Parket en Avance Floors, wordt niet overgenomen.

Houtindustrie Schijndel is een internationaal opererend bedrijf dat bekend staat als een innovatieve speler in de markt en verzorgt onder andere het schaven, drogen, en opslag van hout. Het bedrijf beschikt over een veelzijdig machinepark met een bibliotheek van 8.000 verschillende profielen en is een pionier op het gebied van duurzaamheid.

Focus op bewerken van hout

Erik van Aarle: “Wat ik belangrijk vind om te benadrukken is dat de onafhankelijke positie die HIS inneemt, als loonschaver en houtbewerker in de markt behouden blijft. De uitgebreide en duurzame productiefaciliteit, met de universele vierzijdige schaafmachines en droogkamers, blijft operationeel en blijft functioneren zoals klanten gewend zijn. Onze focus zal liggen op waar het bedrijf in uitblinkt: het bewerken van hout.”

Deze focus weerspiegelt ook meteen de gedeelde kernwaarde van beide bedrijven: een passie voor hout. Van Aarle kent een lange historie. Van Aarle’s overgrootvader startte in 1928 als klompenmaker en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een specialist in houtbewerking. Van Aarle voegt eraan toe: “Ik heb HIS altijd met interesse gevolgd en bewondering gehad voor het vakmanschap. Daarom ben ik verheugd en natuurlijk ook trots dat we HIS kunnen voortzetten. De naam HIS zal dan ook prominent op de gevel blijven staan.”

Van Aarle Groep

Van Aarle Houtbedrijf, wat in 2028 zijn 100-jarig bestaan viert, is gespecialiseerd in traditionele houtbouw voor zowel zakelijke- als particuliere klanten en biedt, met Van Aarle Kozijnen en BouwPartner Boxtel, een full service-concept aan op het gebied van bouwproducten.  Al deze bedrijven vallen onder de ‘Van Aarle Groep’ Vanaf vandaag hoort Houtindustrie Schijndel daar ook bij.

——-

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Erik van Aarle – Directeur/Eigenaar Van Aarle Houtbedrijf

info@vanaarlehoutbedrijf.nl

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven