Gerelateerd nieuws

30 duurzame woningen als sluitstuk groene nieuwbouwwijk in Oosterhout

Met de realisatie van 26 sociale huurwoningen en vier koopwoningen wordt de transformatie van De Zwaaikom van industrieel centrum naar groene woonwijk in Oosterhout afgerond. Wethouder Arnoud Kastelijns van de gemeente Oosterhout, projectontwikkelaar VORM, Toplevel Development, Thuisvester en Bouwbedrijf van Grunsven gaven het officiële startsein voor de realisatie van het sluitstuk van de nieuwbouwwijk op het voormalige Twickelterrein. Hiermee is de volledige ontwikkeling van de nieuwe woonwijk afgerond.

Woningcorporatie Thuisvester neemt 26 sociale huurwoningen af in het plan. Een nieuw ontwikkelde woning voor starters en één- tweepersoonshuishoudens. Daarnaast worden vier koopwoningen gebouwd: een vrijstaande woning en een drie-onder-een-kapwoning. De 30 woningen worden bijna energieneutraal (BENG) opgeleverd en onder andere voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen.

Bouwen aan de toekomst van Oosterhout
Wethouder Arnoud Kastelijns van de gemeente Oosterhout: “Ik ben blij dat we na goed geluisterd te hebben naar de omwonenden een woonconcept voor Laverie fase 3 hebben gevonden waar de buurt blij mee is. De te bouwen woningen sluiten goed aan bij het straatbeeld van de Koningsdijk. Er is veel behoefte aan nieuwe koopwoningen en sociale huurwoningen. Met dit project voegen we weer 30 nieuwe woningen toe voor onze inwoners. Zo bouwen we met elkaar aan de toekomst van Oosterhout.”

Knipoog naar het verleden
In 1924 vormde dit gebied een industrieel centrum, met “Unie Laverie”. Een voormalige wasserij, waar honderden mensen dagelijks werkten. Om de historie in dit gebied te behouden, is de karakteristieke monumentale schoorsteen het middelpunt van de nieuwe woonwijk. Een knipoog naar het verleden.

De woningen zijn ontworpen met een Oud Hollandse stijl door Schippers Architecten. Zo sluit het laatste deelproject naadloos aan op de rest van de woonwijk en de woningen aan de Koningsdijk.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven