Gerelateerd nieuws

Gemeente Amsterdam start selectie kavel 1C voor woontoren met middensegment huurwoningen, vrije sector koop- en huurwoningen in Sluisbuurt

De gemeente Amsterdam zoekt een marktpartij die een woontoren van 70 meter hoog op kavel 1C in de Sluisbuurt gaat realiseren. Het gebouw moet bestaan uit middensegment huurwoningen, vrije sector koop- en huurwoningen. In de onderste twee verdiepingen is ruimte voor dienstverlening, detailhandel en werkplekken. Inschrijven voor de tender kan tot en met vrijdag 28 april 2023.

Opgave

Het totale woonprogramma bedraagt maximaal 16.600 vierkante meter bvo. Het totale niet-woonprogramma dat gerealiseerd kan worden is minimaal 1.200 vierkante meter bvo. Kavel1C bevindt zich aan de Rudi van Dantzigstraat, de hoofdstraat van de Sluisbuurt.

Voor deze tender wordt gezocht naar een kwalitatieve, hoogwaardige en efficiënte integratie van middeldure huur- en vrije sector woningen in één gebouw. Waarbij gekeken wordt naar een goed functionerend gebouw met creatieve oplossingen voor een goed leefklimaat van de beoogde doelgroep(en). Daarnaast moet de toren een markante uitstraling krijgen waarbij ook veel oog is voor de beleving van het blok op ooghoogte.

 Selectie

De procedure bestaat uit twee rondes. In de voorselectie worden maximaal drie partijen gekozen, die doorgaan naar de definitieve selectie. Geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven voor de tender tot en met 28 april 2023. Er wordt geselecteerd op ruimtelijke kwaliteit, duurzaamheid, programma en optiebieding. De brochure en bijlagen zijn gepubliceerd op TenderNed onder ‘Tender Sluisbuurt kavel 1C’. De definitieve gunning staat gepland voor 9 november 2023. Hier vind je alle informatie over de tender: https://lnkd.in/efYnRYnF

 Sluisbuurt

De Sluisbuurt ligt op de westelijke punt van het Zeeburgereiland direct tegenover de Oranjesluizen en heeft een unieke ligging aan het IJ. Het wordt een duurzame, autoluwe wijk met  bebouwing in een combinatie van hoog- en laagbouw met ruim 5.500 woningen en voorzieningen. De eerste kavels in deze wijk zijn in ontwikkeling. De volledige ontwikkeling gaat 10 tot 15 jaar duren.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven