Gerelateerd nieuws

Werken in de zon, welke risico’s brengt dat met zich mee?

Op warme dagen is het extra belangrijk dat collega’s goed op elkaar letten. Als uw lichaam onvoldoende afkoelt, ontstaan er namelijk allerlei lichamelijke ongemakken of kunt u zelfs flauwvallen. Bij werken op hoogte zijn de gevolgen dan niet te overzien. Ga naar Mijnvakmijnontwikkeling.nl en start onze toolbox ‘Werken in de warmte/zon’. Zo weten alle collega’s welke maatregelen zij kunnen nemen om veilig en gezond door te kunnen werken op warme dagen. 

Hittestress voorkomen 

Of u last krijgt van de warmte, ook wel hittestress genoemd, hangt af van veel factoren zoals de temperatuur, de luchtvochtigheid, de kleding die u aan hebt en de lichamelijke inspanning die u levert. Ook persoonlijke factoren als leeftijd, lichaamsbouw en fitheid spelen een rol. In onze toolbox worden de symptomen van hittestress behandeld en uitgelegd wat u kunt doen om hittestress te voorkomen.

Tips & tricks 

Zo is er aandacht voor speciale persoonlijke beschermingsmiddelen en worden er tips & tricks gegeven over drinken, voeding, kleding, pbm’s, omgevingsfactoren en wat u moet doen in een noodsituatie. Ook is er een Laatste Minuut Risico-Analyse (LMRA) toegevoegd waarin u in vier stappen even kort stilstaat bij de situatie en de te nemen maatregelen, voordat u aan de slag gaat.   

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven