Gerelateerd nieuws

Wat ontbreekt er nog aan jouw digitale veiligheid?

Waar cybercriminelen telkens nieuwe manieren vinden om digitaal in te breken, blijkt uit onderzoek dat veel mkb-bedrijven hun basismaatregelen nog niet op orde hebben. Denk aan maatregelen zoals het inloggen in twee stappen en het maken van back-ups. Bouwend Nederland helpt je bij het digitaal veilig werken, onder andere via het platform Samen Digitaal Veilig.

Uitkomsten onderzoek

Positief is dat zzp’ers en mkb’ers maatregelen nemen om hun bedrijf digitaal te beschermen. Zo geeft 80% van de zzp’ers en mkb’ers aan dat ze antivirussoftware hebben geïnstalleerd. Ook denkt ruim 80% phishingmail goed te kunnen herkennen. Maar er zijn ook maatregelen die nauwelijks genomen worden. Zo is het opvallend dat inloggen in twee stappen (tweefactorauthenticatie) een van de minst nageleefde maatregelen is. Terwijl dat juist een hele goede manier is om je bedrijfsinformatie te beveiligen.

Platform Samen Digitaal Veilig

Als lid van Bouwend Nederland kan je het platform Samen Digitaal Veilig gebruiken. Dit is een praktische website waarmee je jezelf en je medewerkers opleidt in digitale veiligheid. Medewerkers worden getraind via korte opleidingsvideo’s en vragen. Via een automatische uitvraag zie je of jouw IT-leverancier de zaken goed heeft geregeld. En na het invullen van een veiligheidsscan komen alle resultaten en voortgang van de organisatie, leveranciers en medewerkers in één veiligheids-dashboard te staan.

Webinars Samen Digitaal Veilig

Tijdens deze webinars krijg je tips van een ethisch hacker. Er zijn webinars gepland op dinsdag 4 juli en donderdag 7 september van 16 tot 17 uur.
Meld je meteen aan!

Verder lezen

Meer informatie en praktische hulpmiddelen over (veilig) digitaal werken, vind je op onze themapagina.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven