Gerelateerd nieuws

Voortaan 2x per week energieweerbericht op Weerplaza en Weeronline

Sinds 1 mei 2023 zijn op Weerplaza en Weeronline twee keer per week energieweerberichten te zien. Hiermee neemt moederbedrijf Infoplaza het stokje over van TenneT, Gasunie en de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). Als grondleggers zijn we blij dat het initiatief wordt opgevolgd. ‘Heel mooi dat de energieweerberichten nu nog veel meer mensen zullen bereiken. Want hoe meer mensen in hun energieverbruik meebewegen met het weer, hoe minder vaak de gascentrale aan hoeft’, aldus Olof van der Gaag, voorzitter NVDE.

Het energieweerbericht is ontwikkeld om mensen bewust te maken van schommelingen in het weer en onze afhankelijkheid van duurzame energie. Zeker omdat de energieproductie de komende decennia meer en meer afhankelijk zal zijn van wind en zon. Het is belangrijk dat we zuinig omgaan met de beschikbare energie en groene stroom gebruiken op momenten dat deze er volop is. Er hoeven dan minder fossiele brandstoffen gebruikt te worden. Dat betekent minder CO2-uitstoot en remt de opwarming van het klimaat af. Bovendien heeft slim energieverbruik een positieve impact op de belasting van het elektriciteitsnet.

Nieuw regionaal element

Samen met Gasunie en TenneT bracht de NVDE van eind oktober 2022 tot en met half maart 2023 een serie energieweerberichten uit. De video’s werden gepresenteerd door Helga van Leur en gastpresentatoren.

De energieweerberichten zijn twee keer per week te zien, op maandag op Weerplaza en donderdag op Weeronline. Infoplaza heeft in samenwerking met TenneT, Gasunie en de NVDE een nieuw element toegevoegd. Er wordt uitgelegd hoe opbrengsten zijn opgebouwd en wat regionale verschillen zijn. Daarnaast krijgen kijkers, net zoals in de eerdere energieweerberichten, tips om energie te besparen en duurzame energie op de juiste momenten te gebruiken.

Hier vind je Infoplaza’s energieweerbericht van 8 mei.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven