Gerelateerd nieuws

Voor iedere klus de juiste batterij

Energieopslag in batterijen neemt een belangrijke rol in binnen de energietransitie. Door schone energie op te slaan in accu’s is het mogelijk om stil en emissieloos energie te leveren in gebieden waar niet voldoende netstroom aanwezig is en waar men zo duurzaam mogelijk te werk wil gaan. Om een belangrijke stap te zetten in de energietransitie, ontwikkelde Bredenoord als één van de eerste partijen commercieel inzetbare energieopslagsystemen met als laatste ontwikkeling de Battery Box.

De belangrijkste voordelen van deze batterijsystemen liggen op het gebied van reductie (CO₂, stikstofoxiden, fijnstof, geluid) en het tijdelijk opvangen van piekbelasting.

Energieopslag en het net

Peakshaving is het opvangen van pieken in de energievraag. Deze toepassing ziet men vaak terug in de bouw en op evenementen, waar bepaalde machines of een podium op bepaalde momenten veel meer energie vragen dan het net op dat moment kan leveren. Op zulke momenten kan een energieopslagsysteem als de Battery Box bijspringen en de piek opvangen. De Battery Box wordt zelf continu bijgeladen door het net. Indien er überhaupt nog een netaansluiting moet worden aangelegd op de projectlocatie, kan de Battery Box het verschil maken in de keuze tussen een kleine of een duurdere grote aansluiting.

Peakshaving op de bouwplaats

In Heerhugowaard werden 31 appartementen gebouwd. De daarbij benodigde torenkraan draaide op een Battery Box. Een stille, duurzame oplossing op een locatie zonder grootverbruik aansluiting.

Verschillende vermogens

Bredenoord biedt u batterijen in verschillende vermogens. Hoeft alleen de bouwkeet te draaien? Dan heeft u voldoende aan de kleine ESaver (Battery Box 15). Moet er meer apparatuur van stroom worden voorzien? Wij hebben Battery Boxen met vermogens van 80, 150, 300 en 600kW beschikbaar. Onze experts vertellen u graag welk model het beste bij uw behoefte past.

www.bredenoord.com/nl

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven