Gerelateerd nieuws

Vogelzang levert dakelementen nu standaard met schimmelwerende spaanplaat

Vogelzang Dakelementen gebruikt vanaf heden uitsluitend nog P5 spaanplaat Durelis Prevent van Unilin Panels in zijn dakelementen. Deze spaanplaat is vochtbestendig maar is ook schimmelwerend. Daarmee is elke prefab kap van Vogelzang beter beschermd tegen de gevolgen van bouwvocht

Bouwvocht uit onder meer beton en dekvloeren zorgt er voor dat de luchtvochtigheid in een woning fors kan oplopen zodra die wind- en waterdicht is. Bij de korte bouwtijd die veel aannemers tegenwoordig hanteren, kan dat bouwvocht veelal niet tijdig de woning verlaten. Dat kan leiden tot schimmelvorming, vooral als er tijdens de bouw ook nog eens neerslag in de woning komt. “Veel van dat vocht condenseert tegen de onderkant van de kap en kan juist daar schimmelvorming veroorzaken”, zegt Jos Vogelzang van Vogelzang Dakelementen uit Dedemsvaart. “De Durelis Prevent spaanplaat P5 van Unilin Panels die we vanaf nu toepassen, is niet alleen bestand tegen dat vocht, maar is ook schimmelwerend behandeld.

Verbeteren van kwaliteit

Vogelzang kiest er voor om deze schimmelwerende spaanplaat als standaard toe te passen. “Wij kijken continu hoe we de kwaliteit van onze elementen kunnen verbeteren. Dit is een stap daarin. We doen dat dan ook niet projectmatig, maar standaard in elk project.”

Samenwerking Unilin

Vogelzang werkt al meer dan 28 jaar samen met Unilin Panels als partner voor plaatmateriaal. De twee bedrijven vinden elkaar niet alleen op gebied van kwaliteit, maar bijvoorbeeld ook op gebied van milieu. “Wij willen graag bijdragen aan een afvalloze bouw. Prefab bouwen helpt daar natuurlijk bij. Dat voorkomt afval op de bouwplaats; de verpakkingsfolie kunnen we desgewenst ook weer meenemen. Uiteraard hebben we in onze werkplaats wel afval, maar daar is het veel gemakkelijker te hergebruiken of te recyclen.”

Restanten spaanplaat gaan terug naar Unilin die het weer in nieuwe spaanplaat verwerkt. Zo is ook de Durelis Prevent gemaakt van 100% herwonnen hout: 95% daarvan zijn reststromen, denk b.v. aan het houtafval van Vogelzang, aangevuld met 5% ‘preconsumerhout’ afkomstig uit reststromen van de houtindustrie of dunningshout uit duurzaam bosbeheer en wegbermonderhoud.

Klik hier voor de website.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven