Gerelateerd nieuws

Vloot Compact Rent biedt meer, flexibel emissieloos draaien

Compact Rent, verhuurder van compacte grondverzetmachines, ziet een verschuiving in de keten van ontwerp tot realisatie bij infraprojecten. De noodzaak tot stikstofreductie zet in een vroeg stadium de focus op elektrisch materieel, maar bij veel partijen ontbreekt kennis op dit gebied. Als ervaringsdeskundige kan Compact Rent een leidende rol spelen bij deze vraagstukken. 

In het compacte machinesegment van 0,8 tot 23 ton staat Compact Rent al jaren te boek als dé aanbieder van flexibel inzetbaar materieel. Hier zijn meer en meer elektrische machines bijgekomen. “We hebben inmiddels 25 elektrische machines, variërend van een 2,5 tons wiellader, 6 tons rups- en mobiele graafmachines en de 10 tons rupskraan Cat® 310 Z-line”, vertelt Business Development Manager Sjors Tijssen. “Zo helpen we steeds vaker klanten uit de GWW en Infra om te voldoen aan de vraag naar emissieloos draaien.”

Succesvolle stikstofreductie bij verschuiving in de keten

In de keten van ontwerp tot realisatie bij infraprojecten verzorgt in veel gevallen een onderaannemer van de hoofdaannemer het grondwerk en zet daar eigen of gehuurd materieel voor in. Welk materieel dat moet zijn, wordt vaak pas bij aanvang van het werk beslist. Dat keuzemoment ligt nu wezenlijk anders. “Stikstofreductie speelt een essentiële rol in de projectgunning en daardoor komt de inzetkeuze voor elektrisch materieel hoger in de keten te liggen,” legt Tijssen uit. “Daarbij komt meer kijken dan de keuze voor een elektrische machine alleen.”

Compact Rent kent de belangen van de juiste laadinfrastructuur om elektrische machines te gebruiken en vergeet ook de rol van de machinist niet. De bediening vraagt een andere mindset en daar moet je vooraf goed bij stil staan.

MVO als duurzaam alternatief

Wanneer elektrisch echt niet mogelijk is, dan is er een goed alternatief in de vorm van HVO 100 brandstof. Zo zijn alle Cat machines van Compact Rent geschikt voor deze milieuvriendelijke brandstof. Tijssen: “Huren is een prima mogelijkheid om duurzaam te leren werken. Graag helpen wij onze relaties om dat zo succesvol mogelijk te doen en mee te denken in voortrajecten zodat ze met het juiste advies ook de gunning krijgen.”

Foto: Sjors Tijssen, Business Development Manager Compact Rent: “Huren is een prima manier om duurzaam emissieloos te werken, ervaring op te doen en betere kans op de gunning te hebben.”  

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven