Gerelateerd nieuws

Veteka introduceert DE DESIGN PROJECT METERKAST, met unieke brandvertragende variant.

Met de Design Project Meterkast van Veteka kan snel en esthetisch een complete meterkastenwand worden opgebouwd door de kastframes eenvoudig – en vrijwel naadloos – aan elkaar te koppelen. De Design Project Meterkast heeft een extra strak design, bespaart tijd en materiaal door een snelle montage en is leverbaar in diverse kleuren en decors. De Design Project Meterkast is hierdoor bijzonder geschikt om toe te passen in entreehallen of galerijen in hoogbouw. Des te meer omdat deze nieuwe meterkast ook als systeem leverbaar is met een Euroklasse B certificaat. 

Snelle montage door modulair systeem

“Prefab en modulair bouwen zijn belangrijke ontwikkelingen binnen de bouwsector. Als leverancier van (hout)producten aan de bouw is het belangrijk hierop in te spelen.”, stelt Bas Kemps directeur van Veteka. “Met de Design Project Meterkast voorzien we in de marktbehoeften van bouwbedrijven en architecten die op zoek zijn naar moderne meterkasten die eenvoudig en snel gemonteerd kunnen worden.”. De Design Project Meterkast van Veteka is een prefab systeem bestaande uit een MDF frame (kozijn), een bovenpaneel en een deurblad. De kasten zijn eenvoudig aan elkaar te koppelen en zowel in hoogte als breedte eindeloos uit te breiden. Dankzij reeds voorgemonteerde scharnieren zijn de meterkastdeuren eenvoudig in het kozijn te klikken. Klik-en-klaar dus zonder dat er een schroevendraaier aan te pas komt. Dit alles scheelt tijd en geld.

Vrijwel naadloos en te customizen design

De kasten kunnen vrijwel naadloos aan elkaar gekoppeld worden. De speling tussen de gekoppelde kasten zijn overal teruggebracht tot een minimum van 6 mm dankzij een hogere precisie-afwerking. Dat oogt wel zo modern, aldus de heer Kemps en vervolgt: “De klant kan bovendien kiezen uit een breed pallet van kleuren en decors, zodat ieder meterkastproject naar eigen wens te customizen is. Zeker als meterkasten zich in de centrale ruimtes van een gebouw bevinden – zoals in de entreehal of een liftportaal – wil je graag een esthetische oplossing. Naast de ruime keuze aan kleuren en decors, zijn gewenste aanpassingen als deurhoogte, -breedte, ventilatieruimte en hang- en sluitwerk bij Veteka vanzelfsprekend. Een architect kan zo dus bijzonder creatief en flexibel mogelijk met de ruimte omgaan.

Volledig brandklasse B, niet alleen de losse onderdelen

Met de Design Project Meterkast speelt Veteka ook in op de toenemende vraag naar brandveilige producten in de bouw. Deze nieuwe meterkast van Veteka onderscheidt zich van andere meterkasten doordat het gehele samengestelde product (frame én deurbladen van brandvertragende gemelamineerde spaanplaat) voldoet aan Euroklasse B*.  Veteka heeft dit systeem officieel laten testen door Peutz, laboratorium voor Brandveiligheid en is gecertificeerd met een Euroklasse B-certificaat. In de markt worden momenteel al zogenaamde brandveilige meterkasten aangeboden, maar hierbij moet opgemerkt worden dat losse onderdelen zijn getest op het brandgedrag, maar niet de meterkast als geheel. Dit maakt de Design Project Meterkast ‘FireProtect’-variant het eerste meterkastsysteem op de Nederlandse markt die volledig voldoet aan Euroklasse B en een officieel classificatierapport heeft behaald. Samengevat: het nieuwe Design Project Meterkast van Veteka combineert de eisen van de NEN norm 2768 (NEN 2768+A2:2022) met brandveiligheid, snelle montage en een strakke, uniforme uitstraling.

* Als gekozen is voor decoratief plaatmateriaal voldoet de samengestelde kast aan B-s2, d0 (Heel moeilijk ontvlambaar, met een gemiddelde rookontwikkeling) 

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven