Gerelateerd nieuws

Verbeterde brandveiligheid voor houtskeletbouw

Nieuwe toepassing brandwerende montageplaat Firenzo

De brandwerende montageplaten van Firenzo krijgen een extra toepassing. Ze worden nu ook gebruikt bij wanddoorvoeringen voor een decentraal ventilatiesysteem in het binnenspuwblad van een houtskeletbouw. Deze techniek werd succesvol getest in het laboratorium van brandveiligheidsadviseur Peutz in Molenhoek en vervolgens toegepast bij een nieuwbouwproject in Delft.

Nieuwbouw Delft

Een bouwbedrijf liep bij een nieuwbouwproject in de Delftse wijk Voorhof – waar ze een woontoren van 20 verdiepingen en 260 appartementen realiseren – tegen een uitdaging aan rondom de brandwerendheid. De wanddoorvoeringen van het ventilatiesysteem moeten voldoen aan de brandwerendheidseisen uit het Bouwbesluit en de standaardoplossing voldoet niet. Adviesbureau Peutz brengt het bouwbedrijf op de hoogte van de brandwerende oplossingen van Firenzo: de enige Nederlandse leverancier van universele montageplaten die voldoen aan de brandwerendheidseisen uit het Bouwbesluit. De doorvoeringen in de gevel van de woningen zorgen voor een risico op brandvoortplanting via de spouw in het geval van brand in de woning. Dit is op te lossen met een brandklep, maar doordat de binnenspouwbladen van hout zijn kun je ze niet zondermeer toepassen. De wanddoorvoeringen van Firenzo zorgen ervoor dat dit detail wel voldoet aan de gestelde eisen.

Succesvolle laboratoriumtests

De ventilatievoorzieningen worden – in combinatie met de montageplaten van Firenzo – eerst in een laboratoriumsetting uitgebreid getest. Die test is succesvol op de brandwerendheidseisen uit het Bouwbesluit. ‘Ik denk dat het goed is om te zien dat brandwerendheid steeds meer aandacht krijgt. Je krijgt bij brand nooit de kans om het achteraf opnieuw te doen. Ik ben erg blij dat we onze kennis en expertise met VORM Bouw hebben kunnen delen. Een prettige samenwerking waarmee we uiteindelijk vooral de bewoners van het complex in Delft een extra veilig onderkomen kunnen bieden. Dat is voor mij altijd het belangrijkste’, zegt directeur Ernie Terwijn van Firenzo.

Meer informatie: www.firenzo-firetech.nl

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven