Gerelateerd nieuws

Ventilatie met warmtepomp voor maximale warmteterugwinning

Het belang van goede ventilatie is in de laatste jaren steeds meer onder de aandacht gekomen.  Voor een gezond en aangenaam binnenklimaat is verse lucht van groot belang, voldoende verse lucht voorkomt verspreiding van virussen en ziektekiemen en stimuleert de gezondheid, afweer en welbevinden van de personen binnenshuis.

Itec presenteert op de VSK-beurs enkele nieuwe Innova modellen die moderne warmtepomp technologie inzetten voor efficiënte ventilatie met warmteterugwinning.

De 2.0 Rinnova modellen realiseren ventilatie met warmteterugwinning door inzet van een  warmtepomp voor toevoer van verse lucht met actieve (bij)verwarming of koeling. De 2.0 Rinnova toestellen zijn in staat om naar behoefte verse, gezuiverde en verwarmde of gekoelde lucht te leveren voor klaslokalen, kantoren, vergaderruimten en andere locaties waar een gezond binnenklimaat van belang is.

 De HRA-i-Plus is een oplossing voor klimaatregeling in woonunit, appartement of nZEB woning. In de HRA-i-Plus wordt een warmtepomp met warmtewisselaar gecombineerd om op de meest efficiënt mogelijke manier de leefruimte te voorzien van verwarming, koeling en ventilatie.

 De in/onder het plafond te installeren unit zorgt voor afzuiging van de binnenlucht in leefruimten en badkamer, onttrekt hieraan de warmte of koelte en verwarmt of koelt de van buiten aangezogen verse lucht en distribueert deze in de leefruimten.

Meer informatie is te vinden op https://www.itecluchtreiniger.nl/decentrale-ventilatie-wtw

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven