veilig werken in bouw

Gerelateerd nieuws

Blijven hameren op bewust veilig werken in bouw & infra en schildersbranche hard nodig!

Wist je dat uit cijfers van het CBS blijkt dat in 2020 de sector Bouwnijverheid in de top 3 stond qua de meeste ongelukken op het werk van heel Nederland? En dat in datzelfde jaar 19(!) dodelijke ongelukken plaatsvonden in jouw sector? Om veilig werken in bouw te vergroten is op woensdag 30 maart voor de zesde keer de Bewust Veilig-dag, georganiseerd door diverse werkgeversorganisaties in de bouw- en schilderssector.

Risicovol werk 

Werken in de schilderssector en bouw & infra is risicovol. Veel voorkomende risico’s zijn vallen van (kleine of grotere) hoogte, geraakt worden door een voorwerp of voertuig. 

Aandacht veiligheid hard nodig

Bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud brengen op die dag bewust veilig werken extra onder de aandacht. Misschien doet jouw bedrijf / jij ook mee? En als dat niet zo is, spoor jouw werkgever dan aan om met je hele bedrijf ook mee te doen!

Bekijk de Bewust Veilig-krant

Op zoek naar iets voor in de kantine, in de keet of op eigen projectlocatie(s) om veilig en gezond werken onder de aandacht te brengen? Download dan nu de Bewust Veilig-krant en stuur het digitaal door naar collega’s of print ze zelf uit op A4-formaat. Dit jaar in de krant aandacht voor:

  • Rol- en kamersteigers – wat weet jij over de nieuwe regels en aandachtspunten?
  • Brand- en explosiegevaar – hoe herken je een onveilige situatie?
  • Gevaarlijke stoffen – zorg dat ze geen risico vormen
  • Tools & gadgets voor veilig en gezond werken Online games rondom veiligheid

De Bewust Veilig-krant is er in het Nederlands, Engels, Duits, Roemeens, Turks en Pools.

Speel een van de Bewust Veilig-games

Maar er is meer. Want dit jaar kun je op de Bewust Veilig-dag ook games spelen. Er is een set online Bewust Veilig-games ontwikkeld: serieuze spellen waar je kennis, ervaring, inzicht en behendigheid voor moet inzetten. Je kunt als speler bijvoorbeeld je persoonlijkheid en de effecten daarvan op veilig werken ontdekken, maar er is ook een videoquiz, een inschattings- en een behendigheidsspel.

Meedoen kan via www.bewustveilig.com en via een QR-code in de Bewust Veilig-krant. Zodra de games beschikbaar zijn, wordt dat via bewustveilig.com bekend gemaakt.

Je wil veilig werken in bouw en gezond naar huis

Meedoen is echt belangrijk. Geef aandacht aan hoe jij veilig kunt werken. Met z’n allen werken aan één doel: iedereen aan het einde van de dag weer veilig en gezond naar huis.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven