Gerelateerd nieuws

Veilig werken bij een hoge montagesnelheid

In Veldhoven realiseert Byldis Prefab B.V. een compleet prefab casco. Dycore levert hiertoe ca. 34.000 m2 kanaalplaatvloeren. Byldis is gebaat bij een hoge montagesnelheid van het prefabbeton. Daar hoort dan ook het snel en goed kunnen schoren van de betonnen wanden op de kanaalplaatvloer bij.

Schoorverankering
Om de betonnen wanden te kunnen schoren, stort Dycore op aanvraag ankers in; lokaal wordt het kanaal dichtgestort en een schroefhuls M20 opgenomen. De ingestorte schroefhuls wordt gebruikt om een schoor te bevestigen, waarmee de wand wordt afgesteld. Tijdens de bouw is het van belang de prefab wanden in verband met windvlagen en horizontale stootbelastingen goed vast te zetten aan de vloeren en trekproeven wijzen uit dat de bezwijkwaarde van het anker groter is dan 20 kN. Het anker kan bij levering direct belast worden, waardoor er geen extra bewerking op de bouwplaats benodigd is.

Kanaalplaatvloeren
De Dycore kanaalplaatvloer is een voorgespannen systeemvloer die zowel in een geïsoleerde als ongeïsoleerde variant beschikbaar is en veel wordt toegepast in de woning- en utiliteitsbouw. Voor de begane grondvloer kunnen de elementen aan de onderzijde worden voorzien van een laag EPS. Op basis van een standaard plaatbreedte van 1,2 meter wordt het vloerveld ingedeeld en indien nodig voorzien van pasplaten en/of stortstroken. De vloerelementen worden conform categorie 4a berekend en getekend.

Voordelen Dycore kanaalplaatvloer

  • Vlakke vloer met een laag eigen gewicht
  • Grote vrije overspanningen mogelijk tot circa 18 meter
  • Eenvoudig verwerkbaar en direct te belasten
  • Hoge toelaatbare belastingen
  • Strak voegdetail

Naast de standaard kanaalplaatvloeren, heeft Dycore ook nog de massieve (voorgespannen) plaatvloer en speciaal voor de woningbouw de (voorgespannen) leidingplaatvloer in het assortiment. De verwerking van beide varianten is grotendeels gelijk aan die van de kanaalplaatvloer en alle drie de vloertypen kunnen gecombineerd worden toegepast in projecten.

Klik hier voor meer informatie

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven