Gerelateerd nieuws

Veilig en gezond werken op de bouwplaats

Veiligheid. Een belangrijke prioriteit op de bouwplaats. Hoe zorg je dat jouw medewerkers veilig en gezond kunnen werken aan dak en gevel? Lees erover op deze pagina en ontdek meer in de handreiking van Gebouwschil Nederland. Mede mogelijk gemaakt door aan Gebouwschil Nederland verbonden deskundigen. 

Waarom veilig en gezond werken

Als werkgever ben je wettelijk verplicht een veilige en gezonde werkomgeving te waarborgen. Maatregelen treffen voorkomt een aanwijzing (lees: terechtwijzing), boete of het stilleggen van het werk door de arbeidsinspectie. Bijkomend voordeel van alles rondom veilig en gezond werken op orde hebben, is dat dak- en gevelmedewerkers op de bouwplaats zich met een gerust hart kunnen richten op waarin zij goed zijn: vakwerk leveren. 

Hoe veilig en gezond werken 

Een goede voorbereiding is het halve werk… Door al vanaf de calculatiefase van een opdracht aandacht te besteden aan veilig en gezond werken, wordt duidelijk: 

  • wat is geregeld op het gebied procedures, materialen en werksituaties.  
  • welke zaken jij en/of opdrachtgever nog moeten regelen
  • of afspraken nageleefd worden

Tip: leg afspraken vast, zodat jij, opdrachtgever en werknemers weten waar ze aan toe zijn. 

Publicatie Veilig werken 

In de publicatie Veilig werken vind je handreikingen voor hoe je op de bouwplaats de veiligheid en gezondheid van werknemers in de dak- en gevelbranche zo goed mogelijk regelt. Praktische aandachtspuntenlijsten maken voorbereiding én uitvoering gemakkelijker en maken het vastleggen van afspraken eenvoudig. De publicatie is samengesteld door aan Gebouwschil Nederland verbonden deskundigen. 

Informatie of vragen?

Voor meer informatie en vragen stellen kun je contact opnemen met Gebouwschil Nederland via secretariaat@gebouwschilnederland.nl

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven