Gerelateerd nieuws

vandaglas – expert partners in glas

vandaglas is een onafhankelijke producent en grootleverancier van hoogwaardig isolatieglas in alle denkbare vormen en maten (gebogen, XL, gezeefdrukt, geëmailleerd, LED, etc.). Onorthodoxe architecturale glasconstructies zijn een specialisme van het in Arnhem gezetelde bedrijf.

Meer dan 100 jaar kennis en ervaring

vandaglas b.v. bestaat sinds medio 2021 maar kent een lange geschiedenis in de wereld van industriële glasproductie. Het NL-bedrijf was meer dan 100 jaar onderdeel van de Franse multinational Saint-Gobain Building Glass. In 2019 nam het Duitse familiebedrijf AEQUITA de NL-tak over en zette onder de naam Glassolutions B.V. een proces van verzelfstandiging in gang. Op 18 juni 2021 werd de volgende stap gezet: Glassolutions werd het onafhankelijke vandaglas b.v.

Snelle groei

Onder de nieuwe naam groeide vandaglas in anderhalf jaar tijd uit tot de vandaglas groep, een deskundige speler in de internationale glas wereld. Door overnames beschikt de groep door heel Europa over bijzondere glasproductie-capaciteiten voor nationale en internationale projecten:

  • GB | Sinds februari 2022 maakt één van de grootste multifunctionele isolatieglasfabrieken van Engeland, Dual Seal Glass (DSG) in Huddersfield, onderdeel uit van de vandaglas groep.
  • AT | Eind mei 2022 nam vandaglas twee Oostenrijkse glasbedrijven over: Glas Ziegler en Eckelt. Zo breidde de groep de regionale zakelijke voetafdruk uit en met Eckelt kwam de capaciteit om isolatieglas van 8+ meter te produceren in huis.
  • DE | In Duitsland behoren sinds juni 2021 twee glasfabrieken tot de vandaglas groep: één in Radeburg voor isolatieglas-specials en een andere in Berlijn voor hoge kwaliteit esthetisch gebogen enkelglas en isolatieglas.
  • NL | In eigen land beschikt vandaglas over 5 verkoopvestigingen, een isolatieglas fabriek in Emmen, de gelaagd glas transformatielocatie in Almelo en een fabriek voor (led)spiegels en lakglas in Swalmen.

Voorbeelden: Superhub Meerstad en Q-Residences

Wat vandaglas in huis heeft komt het best tot uitdrukking bij complexe gevelbeglazingsconstructies. Google eens op Superhub in de Groningse wijk Meerstad en Q-Residences Amsterdam. Met projectcoördinatie vanuit Nederland en productie en transport vanuit Berlijn verzorgde vandaglas in 2022 vlekkeloze leveringen van het benodigde gebogen zonwerende isolatieglas. Het vandaglas Team Projects is gespecialiseerd in dergelijke architecturale gevelbeglazing en de projectmatige logistiek ervan.

Heldere ambities

Vanuit decennialang opgebouwde kennis en ervaring geeft vandaglas heldere, onafhankelijke glasadviezen en biedt maatwerk glasoplossingen met de meest hoogwaardige, state-of-the-art producten die er op de markt beschikbaar zijn. De ambities van vandaglas zijn glashelder: zonder omhaal de beste onafhankelijke glaspartner worden op de Europese markt.

www.vandaglas.com

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven