Gerelateerd nieuws

Van Venrooy dakbedekking genomineerd voor Circular Awards

Een goede start van het nieuwe jaar vanuit de dakenbranche! De shortlists voor de Circular Awards 2022 zijn bekend en hierbij is van Venrooy dakbedekking, met hun Circulaire Daken, genomineerd voor dé Circular Awards 2022, categorie Business Large! Uit vele inzendingen is de specifieke circulaire en duurzame manier van werken door het dakdekkersbedrijf eruit gelicht en is het bedrijf met 8 anderen genomineerd.

Circulaire Daken
Van Venrooy Dakbedekking is een pionier op het gebied van duurzame en circulaire daken en heeft meerdere methodes ontwikkeld om de daken zo circulair en duurzaam mogelijk te maken. Deze past men inmiddels als beleid ook standaard toe.

Belangrijkste gevel
De standaard daken (plat en hellend) worden veelal niet als spannend gezien. De platte daken zijn onzichtbaar en “gewoon” zwart. De hellende daken zijn meestal pannen in de standaard kleurstellingen. Terwijl het toch de 5e, en voor hen inziens de belangrijkste, gevel is welke op elk onderhoudsobject aanwezig is en daardoor van grote invloed is op de basisbehoeftes, comfort, verduurzamingsopgave en grondstoffengebruik.

Een wereld van verschil
Door slim na te denken en het juiste te doen op het juiste moment met het juiste materiaal, bereikt het Dakdekkersbedrijf een wereld van verschil op gebied van duurzaamheid en circulariteit. Terwijl het aan de buitenkant niet zichtbaar “groen” is. De daken zien er praktisch precies hetzelfde uit. Deels zit hier ook de kracht, opdrachtgevers krijgt men hierdoor snel mee, omdat het niet als experimenteel voelt. Bijkomend is dat het concept op de langere termijn ook financieel de meest interessante keuze (TCO= Total Cost of Ownership) is.

Niet sexy, wel circulair
Daken worden over het algemeen niet interessant of sexy gevonden, alleen als ze vergroend worden. Meestal wordt bij duurzaamheid direct gedacht aan groendaken of het gebruik van zonnepanelen en tegenwoordig steeds meer retentiedaken. Terwijl het uitvoerend dakdekkersbedrijf op circulair gebied heel ver is en het praktisch heel goed en breed toepasbaar is voor iedere opdrachtgever in heel Nederland gaat vaak alle aandacht naar het multifunctionele dak en blijft het duurzame circulaire waterdichtingssysteem met isolatie en dakbedekking wat achtergesteld en valt al snel buiten het aandachtsveld.

Een Circular Award, voor Van Venrooy Dakbedekking, m.b.t. Circulaire Daken zorgt ervoor dat circulaire daken breed onder de aandacht komt. Dit zodat het een inspiratie is voor de rest van dakdekkend Nederland en het opdrachtgevers en fabrikanten/leveranciers aan het denken zet om het anders te gaan doen. Maar door het net even anders te doen (liefst al tijdens nieuwbouw) bereiken zij met dit soort daken met weinig inspanning en  weinig extra kosten een wereld van verschil op het gebied van duurzaamheid en circulariteit in Nederland.

Wat zijn de Circular Awards?
De Circular Awards zijn prijzen voor de meest impactvolle circulaire projecten en organisaties en worden georganiseerd door Het Versnellingshuis Nederland Circulair en mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Deze awards worden uitgereikt in vier categorieën: Business Large, Business Small, Public en Circular Heroes (personen).

Genomineerd
Uit vele inzendingen zijn van Venrooy dakbedekking met 8 andere bedrijven, door een jury genomineerd en geplaatst op de shortlist. 25 januari a.s. worden de 3 finalisten bekend gemaakt. De finalisten strijden onderling middels een pitch voor de Circulaire Awards categorie Business Large. Op 7 februari wordt bekend wie de Circular Award-winnaar is. Een nominatie is al een hele mooie erkenning voor  de Circulaire Daken, aldus Sandra van Venrooy van het gelijknamige bedrijf.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven