Gerelateerd nieuws

Vakbeurs VSK met uitreiking VSK Awards 2024

De organisatie van de vakbeurs VSK, de grootste beurs voor de installatiebranche, maakte de winnaars van de VSK Awards 2024 bekend. Tijdens de feestelijke opening van de 26e editie reikte de vakjury, onder leiding van Techniek Nederland voorzitter Doekle Terpstra, de tweejaarlijkse installatieprijzen uit. VSK 2024 vindt plaats van 6 tot en met vrijdag 9 februari in Koninklijke Jaarbeurs.  
 
Eerder dit jaar nomineerde de vakjury tien kanshebbers in drie categorieën: Energietransitie, Gezond & Comfort en Installateurszaken. De jury beoordeelde de producten op innovatie, oplossingsgerichtheid, praktische toepasbaarheid, sociale impact, duurzaamheid en economisch rendement. Doekle Terpstra: “De kwaliteit van de inzendingen neemt toe. De awards die we uitreiken zijn geen eindpunt, maar een startpunt voor de toekomst.” Daarnaast werd een publieksprijs uitgereikt.
 
Focus op circulaire materialen  
De jury waardeerde het dat de inzenders over de grenzen van hun eigen product heen kijken, het circulair materiaalgebruik in producten steeds hoger agenderen en meer en meer oog hebben voor de vakhelden die het moeten maken. Ook keek de jury naar de materiaalimpact van de inzendingen. Met name de inzendingen waarbij materialen hergebruikt werden of duurzaam geproduceerd zijn vielen op. Dit wil de jury dit jaar expliciet benoemen en verwacht dat dit thema bij de volgende VSK een nog belangrijker thema gaat worden. 
 
De winnaars zijn: 

Categorie Energietransitie 

  • 10 ampère woning van Eplucon BV 

 Categorie Gezond & Comfort 

  • Orcon HRC OptiAir en Orcon 15RF CO2-sensoren van Groupe Atlantic Nederland 

Categorie Installateurszaken 

  • Super Stars ST-200U paraplu voor HVAC monteurs  van Super Stars / MG Service B.V. 

Uit alle genomineerde producten en diensten kon de sector via een online stemsysteem hun keuze bepalen voor de VSK Publieksprijs 2024. Deze is gewonnen door: Remeha Elga Ace all-in-one / Remeha BV. 
 
Nieuw dit jaar: Circulaire Pluim 
De vakjury introduceerde dit jaar de Circulaire Pluim. Wendy van Zundert, jurylid en installateur: “We hebben een geweldige inzending ontvangen van een partij die hele grote stappen heeft gemaakt op het gebied van duurzaamheid maar niet in een specifieke categorie thuishoort. Daardoor hebben we een stimuleringsprijs in het leven geroepen, de Circulaire Pluim. Een waarderingsprijs voor een product die van begin tot einde verduurzaamd is. Dus niet alleen het product zelf maar ook de verpakking en het productieproces.” De eerste circulaire pluim ging naar ‘Niets is te klein om impact te maken! / WAGO Nederland B.V.’.  
 
VSK: al meer dan 50 jaar midden in de installatiebranche 
Tijdens VSK staan ruim 330 exposanten, gespecialiseerd in E- en W-installatie, klaar om bezoekers te inspireren over hun innovaties en duurzame ontwikkelingen. Joyce van de Hoef, beursmanager VSK: “De installatiebranche bevindt zich in de grootste transitiefase in haar geschiedenis. De sector staat voor de uitdaging om Nederland duurzamer te maken om zo de ambitieuze klimaatdoelstellingen te behalen. De installatiesector speelt daarin een onmisbare rol.” 

Bekijk het overzicht van alle winnaars. 

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven