Gerelateerd nieuws

Uitstel invoering Wkb geeft extra voorbereidingstijd

Bouwend Nederland is niet verrast dat minister De Jonge de invoering van de Omgevingswet en de Wkb een half jaar uitstelt. Hoewel de vergunningsketen (dat deel van het Digitale Stelsel Omgevingswet waar je vergunningsaanvragen doet) redelijk stabiel werkt, zijn er op andere onderdelen nog genoeg beperkingen op te lossen. Dit uitstel is een kans om je beter voor te bereiden: doe mee met een proefproject of volg de Wkb-training via de Bouwend Nederland Academy.

Het is de vijfde keer dat invoering van de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen worden uitgesteld. Steeds last-minute besluiten over invoering of uitstel is onwerkbaar voor bedrijven, vindt Bouwend Nederland. Als zij inschrijven op aanbestedingen en opdrachten, moeten bedrijven ruim van te voren weten welk wettelijk regime van toepassing is. Bouwend Nederland vraagt de minister en Eerste Kamer dan ook om voor 1 januari 2023 te besluiten of de wet per 1 juli 2023 ingevoerd wordt.

Kans om je extra voor te bereiden

Dit extra uitstel is óók een kans om je organisatie verder voor te bereiden op de wet. Bouwend Nederland ondersteunt je daar op verschillende manieren bij. Een eerste stap is de basistraining Wkb van de Bouwend Nederland Academy, die inmiddels al bijna duizend deelnemers kent. Op de themapagina over de Wkb is veel informatie te vinden over de Wkb en wat dit voor jouw bedrijfsvoering betekent. Ook is het slim om een proefproject te doen. Ga dus vooral verder met de voorbereidingen!

Proefproject in beeld

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven