Gerelateerd nieuws

Timberfabriek

Beste lezer,

Het gebruik van hernieuwbare en biobased materialen neemt toe in de bouwsector als onderdeel van de inspanningen om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 35 tot 40% te verminderen. Hout is hier een uitstekend voorbeeld van, vanwege de vele voordelen die het biedt. Hout maakt een snellere bouwtijd mogelijk in vergelijking met traditionele materialen, zorgt voor een vermindering van transport- en hijsbewegingen vanwege het lage gewicht en slaat CO2 op. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hout steeds populairder wordt in de bouwwereld.

Een bedrijf dat hierop voorsorteert is Timberfabriek. Een belangrijke stap hierbij is het totaal concept, waarbij de door hen geproduceerde houten kozijnen afgelakt en beglaasd direct in de eigen geproduceerde binnenspouwbladen worden gemonteerd. Indien gewenst, worden deze rechtstreeks aangeleverd bij externe prefab fabrieken. Dit resulteert in een compleet product voor de opdrachtgever en is een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst voor de bouwsector.

Nieuwe naam
Timberfabriek, voorheen bekend als Timmerfabriek Zwolle, is al meer dan 50 jaar een belangrijke leverancier van houten kozijnen, ramen, deuren en binnenspouwbladen voor diverse opdrachtgevers uit de nieuwbouw- en renovatiesector. Om de huisstijl meer in lijn te brengen met de huidige visie en werkwijze, heeft het bedrijf besloten om de naam te veranderen in Timberfabriek.

‘De oude naam “Timmerfabriek Zwolle” impliceert dat we alleen lokale projecten uitvoeren, terwijl we eigenlijk door heel Nederland en zelfs internationaal leveren. De naam “Timberfabriek” benadrukt onze focus op hoogwaardige houten producten en weerspiegelt ons vermogen om deze te leveren aan de meest uiteenlopende projecten.’, aldus directeur Reint Beens.

Kwaliteit uit Polen
Timberfabriek produceert in Polen, waar zij hoogwaardige producten tegen een gunstige prijs kunnen produceren. Dit geeft de fabriek de ruimte om extra aandacht te besteden aan het product, zodat klanten kunnen profiteren van de hoogste kwaliteit tegen een schappelijke prijs.

Reint: ‘Door moderne technologie te combineren met ambachtelijk vakmanschap, kunnen we producten van de hoogste kwaliteit blijven leveren.’ Zo stuurt de tekenkamer een volledig geautomatiseerd bewerkingscentrum aan en brengt een geavanceerd singel part-systeem de eerste verflaag aan. In de spuitcabine wordt het hout zorgvuldig, handmatig afgelakt.

Timberfabriek heeft onlangs hout-aluminium kozijnen aan hun assortiment toegevoegd als duurzaam alternatief voor volledig aluminium kozijnen, vooral bij hoogbouw. Door het toevoegen van hout als component, zijn ze een duurzamer alternatief voor volledig aluminium kozijnen.

45 meter hoge houten woontoren Stories
Timberfabriek heeft door de jaren heen een trouw klantenbestand opgebouwd, waaronder bouwer en ontwikkelaar Heutink Groep. Voor het 45 meter hoge houten hybride woongebouw Stories, een van de hoogste hoogwaardige woontorens in Amsterdam, leverde Timberfabriek binnenspouwbladen, binnen- en buitenkozijnen afgelakt en beglaasd.

‘Bij de bouw stonden kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Dit vertaalde zich in de keuze voor hoogwaardige materialen en zo ook voor de producten van Timberfabriek. Deze producten bevatten specifieke details die andere timmerfabrieken niet kunnen fabriceren in hun machinepark. Het was fijn dat er echt met ons werd meegedacht. De mensen van Timberfabriek hadden oog voor onze specifieke wensen en eisen. Dit heeft mede geleid tot een geweldig woongebouw, waar wij erg trots op zijn.’, aldus Arjan van Herk (directeur bouw Heutink Groep).

‘We zijn er trots op dat Timberfabriek heeft mogen bijdragen aan zo’n iconisch gebouw. Het is onze missie om bij te dragen aan een duurzamere toekomst voor de bouwsector en we blijven ons richten op hoogwaardige houten producten’, aldus directeur Timberfabriek Reint Beens.

Bezoek onze stand (standnummer B.076) tijdens de Houtbouw vakbeurs op 23, 24 en 25 mei of ga naar www.timberfabriek.nl voor meer informatie.

Fotograaf foto linksonder: Max Nibbrig

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven