Gerelateerd nieuws

Tevreden terugblik op Installatie Vakbeurs 2022

De installatiesector speelt nu en in de komende jaren een centrale rol in de energietransitie. Dat werd duidelijk tijdens Installatie Vakbeurs 2022, die onlangs in Evenementenhal Hardenberg werd gehouden. Exposanten toonden hier de allernieuwste innovaties. Ook op drukbezochte sessies van TVVL op het kennisplein stond CO2 reductie centraal. Exposanten zijn zo tevreden dat al op de laatste beursdag meer dan de helft van de deelnemers hun deelname voor de 2023-editie heeft vastgelegd. Installatie Vakbeurs ontving in drie dagen 6.780 professionals uit de installatiesector.

Irma de Hoon, Business Unit Director Building van Easyfairs, kijkt zeer tevreden terug op het belangrijkste installatie-event voor Noordoost-Nederland: “Het was een beurs zoals een beurs moet zijn. Drukke gangpaden, goede gesprekken, tevreden bezoekers die zeggen volgend jaar massaal terug te komen en exposanten die goede zaken hebben gedaan. Ik heb exposanten gesproken die niet weten hoe ze de grote hoeveel leads opvolging moeten geven. Met Installatie Vakbeurs hebben we een prachtig fundament voor de toekomst geslagen.”

Uit de bezoekersenquête blijkt dat 93 procent van de bezoekers tevreden of meer dan tevreden is over het aanbod op de beursvloer. Het overgrote deel van de bezoekers werkt bij een bedrijf dat actief is binnen de installatiesector. Onder de bezoekende bedrijven staat de installatie- en onderhoudsector met stip op nummer één.

Informatie

Eline Kuijsters, Marketing Event Manager van Installatie Vakbeurs: “Bezoekers – zo blijkt uit de enquête – hebben duidelijke doelstellingen om de beurs te bezoeken. Op de eerste plaats (73%) komen ze om zich te laten informeren over de laatste stand van zaken, gevolgd door het ontdekken  (62%) van nieuwe trends. Op de derde plaats staat met 39 procent netwerken. Acht van de tien bezoekers vinden dat de beurs goed inspeelt op trends en ontwikkelingen binnen de markt. Driekwart van de bezoekers is van plan ook volgend jaar Installatie Vakbeurs te bezoeken.”

Eerste beursdag veel waardering voor College Tour voor studenten

Irma de Hoon: “Als Installatie Vakbeurs hebben we ook een verantwoordelijkheid voor de toekomst van de sector. Zeker in tijden waarin het personeelstekort zo knelt. Met de College Tour, in samenwerking met Wij Techniek, willen we mbo-studenten kennis laten maken met de dynamische installatiebranche waarin ze komen te werken of zelfs al werken. We zien dat de exposanten die rol op de eerste beursdag goed hebben opgepikt. Het uiteindelijke doel is om studenten kennis mee te geven vanuit de sector en ze kennis te laten maken met toekomstige werkgevers.

Grote belangstelling

Onder exposanten is grote belangstelling om ook op de volgende editie present te zijn. Ruim vijftig procent van de exposanten heeft zijn deelname voor de 2023-editie al vastgelegd. De verwachting is dat de komende weken dat percentage snel zal oplopen. Voor Installatie Vakbeurs 2023 staan een aantal aanpassingen op het programma. De belangrijkste is een duidelijke segmentering van het productaanbod. Wat blijft is het karakter van de beurs, door een van de bezoekers kernachtig omschreven: Beurs waar een gemoedelijke sfeer heerst en de techniek overheerst.”

Installatie Vakbeurs vindt volgend jaar plaats op 12, 13 & 14 september 2023 in Evenementenhal Hardenberg. Kijk voor meer informatie op www.installatie-vakbeurs.nl.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven