Gerelateerd nieuws

Tele radio presenteert nieuwe 12-knops PLd-gecertificeerde handzender

Het assortiment drukknophandzenders van Tele Radio is uitgebreid met een breed toepasbare PANTHER T29-12 met onafhankelijke PLd certificering die op een hoog veiligheidsniveau in totaal 24 verschillende functies kan aansturen. Met de oplaadbare batterij is er een bedrijfsduur tot 150 uur. Andere noviteiten zijn de R27 ontvanger en de D5-21 signaalversterker.

De drukknophandzender voldoet aan de verplichte certificering Performance Level d, overeenkomend met Safety Integrity level 2. Met PLd en Cat3 veiligheidsniveau is de zender geschikt voor werkzaamheden met een hoog veiligheidsrisico, zoals heffen en hijsen. De PLd/Cat3 noodstopfunctie biedt dan extra zekerheid.

 In de Panther-reeks was al een aantrekkelijk geprijsde PLd gecertificeerde zender met 8 knoppen beschikbaar, de PN-T19-2. Ook de nieuwe 12-knopszender wordt scherp geprijsd in de markt gezet. Dankzij de 4 extra knoppen is nu ook een veilige aansturing mogelijk van machines en apparaten met geavanceerdere besturingsfuncties, zoals afsleepwagens, graafmachines, agrarische toepassingen enzovoort.

Ruim 150 uur werken

De zender is gemakkelijk aanpasbaar voor specifieke toepassingen en functionaliteiten dankzij de instellingenmanager. Door een efficiënter energieverbruik kan op de verwisselbare en oplaadbare lithium-ion batterij ruim 150 uur worden gewerkt. De Panther T29-12 heeft een IP65 beschermingswaarde en is voorzien van een robuuste behuizing waardoor hij bestand is tegen vocht, vallen en stoten.

Storingvrije communicatie en bereik

De PN-T29-12 werkt op de wereldwijd inzetbare frequentie 2,4GHz en beschikt over geavanceerde technologie voor een storingvrij en moeilijk te onderscheppen signaal. Dit geeft een stabiele en superveilige communicatie. Er is een bereik tot wel 700 meter en de zender kan, bij verlies of andere problemen, eenvoudig door elke andere zender van dezelfde productlijn worden vervangen en gekoppeld aan de ontvanger zonder deze te hoeven openen of te benaderen.

NIEUWE ONTVANGER EN SIGNAALVERSTERKER

 

R27 Ontvanger, Modbus RTU

Handzenders staan in verbinding met een ontvanger zoals de nieuwe R27. Deze compacte, puck-model ontvanger heeft simplex-communicatie met ondersteuning voor duplex en is bedoeld voor Modbus/RTU-communicatie. Hij heeft beschermingsgraad IP67 en behoort tot de reeks niet-PLd gecertificeerde ontvangers.

D5-21 Signaalversterker

Om de radiosignalen van de handzender over grote afstanden en/of obstakels te kunnen verzenden zonder signaalverlies, kan een signaalversterker, zoals de nieuwe D5-21, worden gebruikt. Die werkt op de 2,4GHz frequentie en heeft een bereik van 100 meter (instelbaar). Hij kan worden geprogrammeerd als actieve antenne of als repeater en is eenvoudig in te stellen voor gebruik in grote gebouwen, loodsen, schepen enzovoort. Bij een Panther-systeem kunnen maximaal 8 repeaters actief zijn.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven