Gerelateerd nieuws

SUHNER wordt de 38e partner van de CAS accu-alliantie:  uitbreiding van accu-machines voor de oppervlaktebewerking van metaal

Het Zwitserse bedrijf brengt bij de start al 7 accu-machines voor professionele metaalbewerking onder in het Cordless Alliance System (CAS).

 De SUHNER GROUP biedt zijn klanten bij de productie van metalen componenten en metalen werkstukken professionele oplossingen op maat en een naadloze logistieke ondersteuning vanaf de conceptfase tot en met de after sales. Nu heeft SUHNER zijn oplossingsportfolio voor de metaalbewerking uitgebreid met een nieuwe serie van zeven accu-machines. Nieuwe pijpenband-, hoek-, band- en rechte slijpmachines, een lineaire slagvijl en een haakse slijpmachine ronden het productportfolio af. Tegelijkertijd wordt SUHNER de 38e partner van de door Metabo geïnitieerde merkoverkoepelende accu-alliantie CAS (Cordless Alliance System). Dankzij deze samenwerking kan SUHNER nu met meer dan 300 machines voor de meest uiteenlopende toepassingen machines voor de metaalbewerking op één accu-platform aanbieden. En de alliantie breidt haar productportfolio op het gebied van oppervlaktebewerking verder uit.

Concurrentievermogen langs de waardeketen

Alessandro Ranzoni, CEO van SUHNER: “Kwaliteit en proceskosten spelen een doorslaggevende rol bij het waarborgen van de concurrentiepositie van onze klanten. SUHNER optimaliseert processen bij de productie van metalen werkstukken en zorgt voor resultaten van de hoogste kwaliteit. Daarom hebben wij voor CAS gekozen. De accu-alliantie biedt niet alleen de modernste accu-technologie, maar verenigt ook een groot aantal premium fabrikanten van elektrisch gereedschap. Het intensieve gebruik van de oplaadbare accu’s zorgt ook voor een plus in duurzaamheid.”

Henning Jansen, CEO van Metabo en COO van Koki Holdings Europe, is ook blij met de inmiddels 38e CAS-partner: “Met SUHNER hebben we er een metaalexpert bij en met de nieuwe machines kunnen we ons assortiment voor metaalafwerking verder uitbreiden. Ze passen perfect in ons CAS productassortiment.”

Thomas Fischer, hoofd van de divisie ABRASIVE, legt uit: “Afhankelijk van de eisen van de klant kan het accu-machinepark modulair worden uitgebreid en kunnen onze machines worden gecombineerd met CAS-accu‘s en machines van andere merken”. Dit heeft een hele reeks voordelen. “Onze klanten profiteren enorm van de fusie met CAS: professionele gebruikers kunnen voortbouwen op een bestaand machinepark met compatibele accu-packs en besparen zo kosten voor de accu‘s. Tegelijkertijd hebben ze het voordeel van compatibiliteit met meer dan 300 machines in de 18 Volt klasse van meer dan 35 merken: alle machines, accu-packs en laders kunnen eenvoudig met elkaar worden gecombineerd,” benadrukt Fischer.

De nieuwe accu-machines vullen het SUHNER programma van professionele en hoogwaardige metaalbewerkingsmachines perfect aan, omdat ze voorzien in de behoefte aan meer mobiliteit.

“We zijn blij dat we door de samenwerking met Metabo nog een element kunnen toevoegen aan het SUHNER 360° solutions portfolio. Dit portfolio omvat zowel metaalbewerkingsgereedschappen en -instrumenten als op maat gemaakte metaalcomponenten om de behoeften van onze klanten in alle fasen van het creatieproces van metaalproducten te ondersteunen, van concept tot after-sales”, voegt Ranzoni toe.

Over de hele wereld ontwikkelt SUHNER samen met zijn klanten oplossingen voor de geoptimaliseerde bewerking van kerncomponenten om een betere concurrentiepositie en een hogere kwaliteit te bereiken. Bijvoorbeeld met fabrikanten en exploitanten van turbines voor waterkrachtcentrales of vliegtuigturbines.

Meer over CAS leest u op www.cordless-alliance-system.de

Meer over Metabo en haar producten vindt u op www.metabo.com.

Ontdek meer over SUHNER en haar producten op www.suhner.com.

De accu-bandslijpmachine ATG 9-R van SUHNER is ideaal voor het slijpen en polijsten van roestvrijstalen buizen tot een diameter van 45 mm. Het SUHNER-buisvoorzetstuk maakt een wikkelhoek van 180 graden mogelijk voor maximale efficiëntie. De CAS accupacks zorgen voor lange slijpcycli en ondersteunen een zachte luchtgekoelde oplading.

De accu-binnenhoekslijper AKG 3-R is de perfecte keuze voor professionele toepassingen in de metaalbouw en andere metaalverwerkende industrieën. Dankzij het speciale SUHNER opzetstuk en de krachtige borstelloze motor kun je ook moeilijk toegankelijke plaatsen bewerken en aanslag efficiënt verwijderen. Zo wordt een eersteklas oppervlaktekwaliteit gegarandeerd.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven