Gerelateerd nieuws

Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars

Op 1 januari 2023 ging de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s over in de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE). Met de SVVE verandert er een aantal subsidiemogelijkheden en -voorwaarden die gunstiger zijn voor u als vereniging. De SVVE opent op maandag 23 januari 2023.

De belangrijkste verbeteringen in de SVVE ten opzichte van de SEEH

  • Met de SVVE is het mogelijk om voor één energiebesparende isolatiemaatregel subsidie aan te vragen. De eis van minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen vervalt. U ontvangt bij één maatregel wel minder subsidie.
  • De SVVE biedt ook subsidie voor de aanschaf en installatie van duurzame warmteopties. Denk hierbij aan warmtepompen, zonneboilers of een centrale aansluiting op het warmtenet.
  • Het maximale subsidiebedrag van € 10.000 per appartement is verhoogd naar € 15.000 per appartement.
  • Bij het uitvoeren van een zeer energiezuinig pakket (ZEP) is ook subsidie mogelijk voor professionele bouwbegeleiding.
  • De regeling heeft een lange looptijd tot maar liefst 2028.

Webinar

Op 17 januari 2023 wordt een een webinar georganiseerd ‘Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars’. Daarin wordt verder in gegaan op de voorwaarden en de verschillen tussen de SEEH en de SVVE. Daarnaast sluit het Nationaal Warmtefonds aan om meer te vertellen over de financieringsmogelijkheden voor VvE’s. U kunt zich nu al via dit aanmeldformulier aanmelden voor het webinar.

Vragen

Heeft u nu al een vraag? Mail uw vraag naar svve@rvo.nl.

Meer weten?

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven