Gerelateerd nieuws

Een school als opdrachtgever? Maak dan gebruik van de vangnetsubsidie

Heeft u een school als opdrachtgever? Lees dan verder en maak uw opdrachtgever attent op de mogelijkheden van de vangnetsubsidie. Scholen kunnen gebruik maken van de vangnetsubsidie en ontvangen 60% subsidie. Schoolbesturen kunnen met die subsidie de ventilatie verbeteren of andere energiebesparende maatregelen nemen.

Voorwaarden aanvraag

Voor de vangnetsubsidie zijn er 3 aanvraagrondes. Bij elke ronde is € 38 miljoen beschikbaar. Aanvraagronde 2 is inmiddels van start gegaan. Er is nog voldoende ruimte om een aanvraag in te dienen. Aanvragers van de subsidie moeten voldoen aan twee voorwaarden:

  • De CO2-concentratie en de binnentemperatuur moeten gedurende twee weken worden gemeten. Hieruit komt een urgentiescore die nodig is voor het indienen van een subsidieaanvraag en gebruikt wordt bij de subsidietoewijzing.
  • Er moet een dagbezoek van het Hulpteam Optimaal Ventileren plaatsvinden. Dit moet uitgevoerd zijn voordat de toekenning van de subsidie definitief wordt.

Online informatiesessie

Wilt u weten hoe deze subsidie werkt en hoe deze subsidie kan worden aangevraagd? Meld u dan aan voor de online informatiesessie die het Ruimte OK kenniscentrum op 29 november organiseert. U wordt tijdens deze sessie geïnformeerd over de mogelijkheden, de werkwijze wordt toegelicht en is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. 

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven