Gerelateerd nieuws

Stichting Mijn Carrière vergoedt verletkosten bij e-learnings in quarantaine

Ook als uw medewerkers beschermd zijn tegen COVID-19, bijvoorbeeld door vaccinatie, kan het zijn dat zij in quarantaine moeten. Die medewerkers zijn niet ziek, maar moeten toch thuis blijven. U kunt en mág uw medewerkers dan vervangend werk geven. Thuis. Dat klinkt raar voor bijvoorbeeld schilders. Die kunnen hun werk niet mee naar huis nemen, toch? Maar uw medewerkers kunnen bijvoorbeeld wel een e-learning of toolbox volgen.

Zijn e-learnings en toolboxen werk?
Ja en nee. Het is geen dagelijks werk om een e-learning te doen. Maar vakmensen ontwikkelen zich de hele dag door, dat hoort wel degelijk bij het werk. Een leven lang ontwikkelen, zowel in werktijd als in eigen tijd. Zo blijven uw medewerkers duurzaam inzetbaar. En waarom dan niet gebruik maken van het feit dat iemand thuis moet zitten, in quarantaine?

Mijn Carriere steunt ontwikkelen ook tijdens quarantaine
Stichting Mijn Carrière biedt vakmensen die onder de cao voor Schilders-, Afwerkings- Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf (SAVG) vallen de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen in hun vakgebied. Met Mijn Carrière is afgesproken dat u de verleturen van uw medewerkers die in verband met quarantaine verplicht thuiszitten, mag declareren. Het gaat dan om de tijd die uw medewerkers tijdens de quarantaine hebben besteed aan het volgen van e-learnings en toolboxen die op het platform MijnVakMijnOntwikkeling staan. Hier wordt een standaardbedrag van € 40 per uur voor gehanteerd, om de administratieve last voor iedereen beperkt te houden.

Hoe werkt het?
Alle medewerkers onder de cao SAVG kunnen deze e-learnings en toolboxen gratis volgen. Als werkgever kunt u in de administratiefunctie (admin) van MijnVakMijnOntwikkeling aan uw medewerkers bepaalde e-learnings en toolboxen toewijzen. Zodra uw medewerker de e-learning of toolbox die u had toegewezen heeft voltooid, verschijnt dit in de admin-functie. Met een screenshot van de -per medewerker- afgeronde e-learnings en toolboxen die voor declaratie in aanmerking komen, kunt u vervolgens de verleturen die daarvoor staan declareren. Bekijk hier de voorwaarden van Mijn Carrière.

Controlesteekproef
Mijn Carrière heeft hiervoor een eenvoudige procedure ingericht, zodat het u niet teveel tijd kost om dit te regelen. Als onderdeel van deze procedure kan onder de deelnemers een controlesteekproef uitgevoerd worden. In quarantaine thuiszitten gebruiken om verder te ontwikkelen: dat heet ‘van de nood een deugd maken’.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven