Gerelateerd nieuws

Start verkoop 31 energiezuinige woningen in de Hoven van Aarlesche Erven in Best

De vrije verkoop van het tweede deelplan van de Hoven van Aarlesche Erven is gestart. In de gemeente Best, gelegen nabij Eindhoven, komt de nieuwe woonwijk Aarlesche Erven. . Dit wordt een nieuwe groene woonomgeving waar de komende jaren circa 900 woningen gerealiseerd worden. Ballast Nedam Development en Novaform Vastgoedontwikkelaars BV zijn verheugd om na het succes van het eerste deelplan nu de verkoop van de volgende fase aan te kondigen. In de voorverkoop is maar liefst 50% van de woningen verkocht, hierdoor kan snel worden gestart met de bouw. De verkoop is nu officieel gestart voor iedereen.

Duurzaamheid en Biodiversiteit

Met de 31 woningen in de Hoven is tevens invulling gegeven aan hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit. In de Hoven wordt een eetbare leefomgeving gerealiseerd en de woningen worden voorzien van ingemetselde neststenen voor vogels, vleermuizen en bijen. Er wordt een divers aanbod van vrijstaande, tweekappers en rijwoningen gerealiseerd. Alle tussen- en hoekwoningen worden gerealiseerd als nul-op-de-meter, waardoor de nieuwe bewoners nauwelijks nog een energierekening hebben. De tweekappers en vrijstaande woningen worden als BENG woning opgeleverd.

Architectuur

De woningen in het tweede deelplan van het project de Hoven van Aarlesche Erven zijn ontworpen door architectenbureau Visser en Bouwman. Bij het ontwerpen van de woningen is het beeld van een dorp in het achterhoofd gehouden, met kleinschaligheid, ruimtelijkheid, rust, saamhorigheid en variatie als uitgangspunten. Kenmerkend voor de twaalf twee-onder-een-kapwoningen en drie vrijstaande woningen aan het groene lint zijn de grote raampartijen op de begane grond en de Franse balkons op de verdieping. Deze versterken de binnen-buitenrelatie en zorgen voor een prachtig uitzicht. De tussenwoningen hebben een opvallende houten constructie met overkapping, waardoor

het middengedeelte van dit blok er echt uitspringt. Deze balken geven de woningen een landelijke allure en kunnen bovendien begroeid worden.

Locatie

Aarlesche Erven, de nieuwe woonwijk, bevindt zich op een buitengewone locatie. Toekomstige bewoners genieten van een ideale mix tussen stads- en landelijk leven. De levendige stad Eindhoven is gemakkelijk bereikbaar binnen 15 minuten met de trein, waardoor de dynamiek van de stad altijd dichtbij is. Bovendien bevindt het centrum van Best zich op loopafstand, waar dagelijkse voorzieningen te vinden zijn. De prachtige natuur van het Groene Woud is als een achtertuin voor de wijk, waardoor de bewoners kunnen genieten van dit schitterende natuurgebied.

Duurzaamheid & biodiversiteit

Ballast Nedam Development en Novaform hechten veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit. Daarom worden alle tussen- en hoekwoningen als nul-op-de-meter-woning gebouwd en de tweekappers en vrijstaande woningen als BENG-woning. Kopers kunnen er zelfs voor kiezen om hun woning te upgraden naar een energiepositieve woning, waardoor ze extra energie opwekken voor bijvoorbeeld het opladen van de elektrische auto.

De biodiversiteit in de wijk wordt nog meer bevorderd. Samen met Vogelbescherming Nederland is gekozen om nestkasten in elke woning op te nemen. Daarnaast wordt een deel van de woningen voorzien van een ecologisch ‘Faunahotel’. Deze is bedoeld om verschillende dieren te huisvesten en de biodiversiteit verder te stimuleren. Het hotel bestaat uit ingemetselde neststenen voor vleermuizen, vogels en insecten en spankabels waartegen groen kan groeien. Hierdoor is het een waar paradijs voor dieren. Het ontwerp van het Faunahotel is gebaseerd op het advies van de vogelbescherming.

Eetbare leefomgeving

De aanwezigheid van het Groene Woud en het kleinschalige voedsellandschap wordt in de Hoven omarmt. De natuur die Aarlesche Erven omringt, komt terug in de wijk. Binnen de Hoven wordt invulling gegeven aan de eetbare leefomgeving door de woningen aan de voorzijde te voorzien van eetbare bessenhagen. Om een eetbare leefomgeving in stand te houden, is ook het behoud van biodiversiteit belangrijk. Daarom worden de erfafscheidingen aan de buitenzijde voorzien van hedera hagen. Deze worden aangevuld met andere (eetbare) klimplanten. Kopers ontvangen tevens een cheque om zelf invulling te geven aan een eetbare of duurzame achtertuin. Deze kan ingewisseld worden voor bijvoorbeeld een workshop ‘Biodiverse tuinen’ of een startpakket voor een eigen thee- of moestuin.

Bouw en planning

De Hoven van Aarlesche Erven wordt gebouwd door Van de Klok uit Nijmegen. Uit de exclusieve voorverkoop onder reeds geïnteresseerden is gebleken dat er veel animo is voor dit deelplan van de Hoven. In een korte periode is al 50% van de woningen verkocht. Dit is goed nieuws en betekent dat we naar alle waarschijnlijkheid begin 2024 kunnen beginnen met de bouwwerkzaamheden.

Deelplan 1

De bouw van de eerste 38 woningen van de Hoven, gelegen in deelplan 1, loopt voorspoedig. Deze woningen zijn allemaal verkocht en worden rond de zomervakantie opgeleverd.

Prijzen en informatie

De verkoopprijzen variëren van € 399.500 voor een tussenwoning tot € 729.000 voor luxe een vrijstaande woning

Meer informatie is te vinden op de website van de Hoven: www.hoven-aarlesche-erven.nl

Voor aanvullende informatie en vragen kunt u contact opnemen met

VB&T Nieuwbouwmakelaars tel. 040-2696944 of ERA Makelaardij Ed Willems tel. 0499-374040.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven