Gerelateerd nieuws

Start ontwikkeling nieuwe woonwijk en nieuwe winkelstraat voor heel Overamstel

De gemeente Amsterdam gunt de ontwikkeling van kavel 10B Amstelkwartier 3e fase aan VORM. De gunning betekent de start van de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk én van een nieuwe winkelstraat voor heel Overamstel. Hier komt de langverwachte eerste supermarkt met een bruto oppervlakte van 2.000 m2 voor Overamstel. Een ondergrondse parkeergarage biedt parkeerruimte aan bewoners en aan bezoekers van de supermarkt. Laden en lossen bij de supermarkt gebeurt inpandig.

Hoge scores op ruimtelijke kwaliteit

Het plan van VORM scoort hoog op ruimtelijke kwaliteit. De binnentuin komt op het dak van de supermarkt, en sluit aan op de naastgelegen kavel. Het hoogteverschil tussen de binnenhoven van beide kavels wordt op een geleidelijke manier overbrugd met de Traptuin; een kronkelend pad met een luie trap. Een glooiing als het ware, zoals in een heuvellandschap. De tuin vormt op meerdere vlakken het schakelstuk tussen beide kavels: ruimtelijk, sociaal en ecologisch.

Het gebouw bestaat hoofdzakelijk uit duurzame en circulaire materialen en de bebouwing wordt op zo’n manier ontworpen dat spontane ontmoeting makkelijk ontstaat. Er zijn veel ruimtes voor gemeenschappelijk gebruik: er komt een sport- en wasbar, en een klusplek voor fietsreparaties.

De gunning omvat de bouw van:

– 102 middeldure huurwoningen. Waarvan ten minste 30 woningen van minimaal 70 m2 gebruiksoppervlakte.

– 20 vrije sector koopwoningen;

– 4 ‘hibi-spaces’ (collectieve ruimtes)

– 2.000 m2 bruto vloeropppervlakte  supermarkt, 300 m2 bruto vloeropppervlakte  werk- annex kantoorruimtes en ongeveer 300 m2 bruto vloeropppervlakte  overige detailhandel.

– ondergrondse parkeergarage.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven