Gerelateerd nieuws

SSEB vanaf 9 mei 2023

Op 9 mei wordt de subsidie voor schoon en emissieloos bouwen (SSEB) opnieuw opengesteld. De SSEB moet bijdragen aan de opgave om in 2030 60% minder stikstof uit te stoten, 0,4 Megaton Co2-reductie en 75% minder nadelige gezondheidseffecten. 

Deze ambitieuze doelstelling vraagt onder meer om een grootschalige en ingrijpende verduurzamingsslag van het bestaande materieelpark in de bouw- en infrasector. Om deze doelstelling te realiseren wordt op 9 mei 2023 opnieuw de subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB) opengesteld.

Voor wie?

SSEB kan vanaf 9 mei worden aangevraagd als je bijvoorbeeld emissieloze bouwmachines wilt aanschaffen. Of voor een innovatieproject om bouwmachines te verduurzamen. De subsidie kan oplopen tot € 300.000 en kan gecombineerd worden met de MIA. 

Wees er snel bij

Let op, de regeling is populair. Als je een aanvraag wilt doen, is het zaak alles goed voor te bereiden en op 9 mei direct de aanvraag te doen. Er zijn 3 onderdelen waarvoor subsidie beschikbaar komt:

  1. Aanschafsubsidie: bedoeld voor het aanschaffen van nieuwe, emissieloze bouwmachines. Het totale budget voor 2023 is € 36 miljoen.
  2. Retrofitsubsidie: bedoeld om bestaande bouwwerktuigen emissieloos om te bouwen. Het totale budget voor 2023 is € 14 miljoen.
  3. Innovatiesubsidie: bedoeld voor innovatieve projecten omtrent emissieloze bouwmachines. Het totale budget voor 2023 is € 10 miljoen.

Hou de website van RVO in de gaten voor actuele info over SSEB

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven