Gerelateerd nieuws

Normontwerp ‘Semi-kwantitatieve bepaling van chroom-6 in droge verfmonsters’ is beschikbaar voor commentaar

Normontwerp NEN 5617 ‘Semi-kwantitatieve bepaling van chroom-6 in droge verfmonsters door basische ontsluiting, clean up en UV-detectie’ is gepubliceerd voor commentaar. Belanghebbenden kunnen tot 15 juli commentaar leveren op het normontwerp.

Normontwerp NEN 5617 beschrijft een methode voor de bepaling van chroom-6 in monsters van aangebrachte verfsystemen, waaronder verfschilfers en/of poeder.

Chroom-6 wordt niet meer gebruikt als toevoeging in verf. De stof kan echter nog wel aanwezig zijn in oude verflagen op metalen, betonnen en houten constructies en ondergronden. De markt wil graag op een eenduidige en reproduceerbare manier kunnen vaststellen dat chroom-6-houdende verf is gebruikt.

Commentaar aanleveren

Het normontwerp is nu gepubliceerd op normontwerpen.nen.nl voor openbare commentaarronde. Dit kan tot 15 juli.

Meer informatie

Voor informatie over deze norm of over het normalisatieproces: Geert Kraijema, consultant Bouw, telefoon 015 2 690 155 of e-mail mb@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Belanghebbenden kunnen meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied. De normcommissie ‘Chroom-6 in verflagen‘ houdt zich bezig met het op een eenduidige en reproduceerbare manier vaststellen dat chroom-6 houdende verf is gebruikt. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar mb@nen.nl.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven