Schoon en Emissieloos

Gerelateerd nieuws

Online informatiesessie Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel

Wilt u met uw bedrijf overstappen op schonere bouwmachines? Laat u dan online bijpraten over de binnenkort verwachte Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB). Deze regeling is bedoeld voor de verduurzaming van werk-, vaar- en voertuigen in de bouwsector.

Na dit webinar weet u meer over het programma Schoon en Emissieloos Bouwen, de criteria om aan te vragen voor de SSEB en de stappen in het aanvraagproces. Luister en kijk mee. Stel uw vragen via de chat.

3 subsidiemogelijkheden

Tijdens de bijeenkomst bespreken we ook de 3 subsidiemogelijkheden van de SSEB:

  • SSEB Aanschaf: voor bedrijven die één of meer nieuwe, volledig emissieloze bouwmachines willen kopen of financiel leasen. Dit zijn bouwwerktuigen, hulpfuncties of bouwvoertuigen zonder schadelijke uitlaatgassen.
  • SSEB Retrofit: voor bedrijven die de uitstoot van bestaande bouwmachines of zeegaande bouwvaartuigen willen verminderen (emissiearm, met een SCR katalysator). Of die deze emissieloos willen maken (zonder schadelijke uitlaatgassen).
  • SSEB Innovatie: voor bedrijven die nieuwe emissieloze bouwmachines ontwikkelen en emissieloos bouwen efficiënter willen maken. Bijvoorbeeld door het opdoen van praktijkervaring met nieuwe machines en/of met tank- en laadoplossingen.

 

Voor wie?

  • Bouwbedrijven/aannemers, bouwlogistieke bedrijven, loonbedrijven, GWW-bedrijven en verhuurders van bouwmachines: voor hen zijn alle 3 subsidiemogelijkheden interessant.
  • Kennis- en onderzoeksinstellingen en NGO’s die in een innovatieproject samenwerken met (een) onderneming(en): voor hen is de SSEB Innovatie interessant. 

Programma

TijdOnderdeelWie?
14:45 uurOnline inloop 
15:00 uurWelkom, introductie en voorstellen van sprekerErik Peekel (host)
15:03 uurIntroductie ‘Op weg naar Schoon en Emissieloos Bouwen’ | Achtergrond bij onder meer de Routekaart SEBValentijn Holewijn (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat)
15:10 uurSSEB Aanschaf en SSEB Retrofit | Criteria en aanvraagproces in stappenCor Sagel (RVO)
15:40 uurPauze 
15:45 uurSSEB Innovatie | Soorten innovatieprojecten, criteria, samenwerkingsverbanden en aanvraagprocesKasper Zom (RVO)
16:10 uurAfsluitingErik Peekel (host)

Aanmelden

Meld u nu aan voor het webinar.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven