schildersvakopleiding

Gerelateerd nieuws

Schildersvakopleiding onder de aandacht van leerlingen basisschool en vmbo

Voorlichtingsdagen, gastlessen, praktijkexamens: de Schildervakopleidingen in Nederland zijn er momenteel druk mee. Van basisschool tot vmbo, praktijkscholen en andere scholen in het voortgezet onderwijs. Op elk niveau worden leerlingen warm gemaakt voor een toekomst in de schilders- en onderhoudssector middels een schildersvakopleiding.

Techniekdagen voor basisschoolleerlingen

De Schildersvakopleidingen doen er alles aan om de instroom elk jaar weer waar te maken. Dat begint al met het enthousiast maken van basisschoolleerlingen, zoals recent op de jaarlijkse Techniekdag in Duiven. In het kader van verduurzaming konden de leerlingen daar een huisje met zon en windenergie bouwen en schilderen. Deze Techniekdag werd door zo’n 2.000 kinderen bezocht. Dit soort Techniekdagen worden op meerdere plekken in het land georganiseerd samen met Opleidingsbedrijven bouw en IW en regionale mkb-bedrijven. Verder verzorgen een aantal Schildersvakopleidingen samen met JINC bliksemstages.

Jaarlijkse instroom schildersvakopleiding

Sinds jaar en dag kent de sector een jaarlijkse instroom van rond de 1.000 leerlingen. Aangevuld met nieuwe talenten via de diverse zij-instroom trajecten waaronder het Van-Baan-naar-Baanplan (zie campagne Werk in Vastgoedonderhoud), levert dat de benodigde man- en vrouwkracht die de sector nodig heeft. Zo zijn er al rond de 100 aanmeldingen via die campagne binnen die na de intake, selectie en diagnostische periode mogelijk een opleidingstraject bij een van de schildersvakopleidingen kunnen gaan volgen.

Examenstress

Voor veel leerlingen was het afgelopen weken een spannende tijd. Inmiddels zijn de meeste examens voorbij en hangen er overal vlaggen met schooltassen in de straten van Nederland. Ook bij de Schildersvakopleidingen hebben veel leerlingen het (praktijk)examen Niveau 2 of Niveau 3 met goed gevolg afgelegd. Deze leerlingen zijn klaar om in te stromen in de sector, of kiezen ervoor om door te stromen naar een volgend niveau zoals bijvoorbeeld de Uitvoerdersopleiding via Nimeto in Assen, Utrecht of Mierlo/Nuenen.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven