Savantis

Gerelateerd nieuws

Savantis lanceert nieuw materiaal mbo Keuzedeel Begeleider praktijkleren

Savantis Onderwijs & Examens lanceert onlangs het nieuwe lesmateriaal voor het mbo Keuzedeel Begeleider praktijkleren (K1226) waarvoor ook een erkend mbo-certificaat behaald kan worden. Het lesmateriaal is geschikt voor mensen die mbo studenten of nieuwe medewerkers moeten begeleiden – bijvoorbeeld schilders die leermeester willen worden. Er is zowel papieren lesmateriaal als Studeo (online) materiaal beschikbaar.

Theorie en praktijk

In het materiaal zitten verschillende praktijk- en theorieopdrachten die studenten helpen met het oefenen van verschillende (communicatie)vaardigheden; zoals o.a. het formuleren van leerdoelen, het opstellen van leerplannen, het oefenen met instructies geven en het voeren van kennismakingsgesprekken. Er wordt specifiek ingegaan op waarop begeleiders moeten letten: Hoe geef je feedback, feed-up en feedforward? Hoe kun je de gesprekstechniek LSD toepassen? Hoe evalueer je en hoe creëer je een veilig leerklimaat? Ook wordt er ingegaan op zakelijke aspecten. Waar moet je bijvoorbeeld aan voldoen als erkend leerbedrijf? Docenten krijgen een bijpassend examen en voldoende materiaal meegeleverd ter ondersteuning. ‘In de huidige krappe arbeidsmarkt wordt het optimaal benutten van potentieel steeds belangrijker. De juiste begeleiding hierbij gaat niet van zelf.’ zegt onderwijskundige Floor Brouwer.

75 jaar Savantis

Savantis Onderwijs & Examens zet zich al meer dan 75 jaar in voor het behoud en de ontwikkeling van mensen en organisaties. Met o.a. lesmaterialen, vakboeken en mbo keuzedelen, een uitgebreide (maatwerk) trainingsaanbod, trajecten duurzame inzetbaarheid en bestuurs- en subsidieondersteuning voor diverse sectoren heeft de stichting zich in de afgelopen jaren sterk gepositioneerd in het onderwijs.

Presentexemplaar

Scholen en leerbedrijven kunnen via de online bibliotheek van savantis.nl voor enkele weken toegang krijgen om het lesmateriaal kosteloos te bekijken. Deze is aan te vragen via bestellingen@savantis.nl.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven