Gerelateerd nieuws

Riwal en Skoon – De oplossing voor schone elektrische machines op de emissieloze bouwplaats.

Dordrecht, 16 januari 2023 –  Riwal Hoogwerkers, verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers en verreikers, en Skoon, de online marktplaats voor schone en mobiele energie zijn een samenwerking aangegaan voor het leveren van schone mobiele energie op locatie.

Op een bouwplaats is vaak onvoldoende (kracht)stroom aanwezig om alle elektrische machines op te laden en optimaal in te zetten. De enorme groei in duurzaam elektrisch materieel maakt deze uitdaging nog groter. Voor Riwal en Skoon de perfecte basis voor een samenwerking.

Elektrische machines brengen een aantal uitdagingen met zich mee. De bouwplaatsen waarop de hoogwerkers worden ingezet, liggen vaak ver weg van de nodige netwerkaansluitingen, waardoor het niet mogelijk is om de ingebouwde batterijen op te laden. Daarbij is het ook vaak het geval dat hoogwerkers de eerste machines zijn op een bouwproject, dan is er dus nog geen verdere infrastructuur beschikbaar. Voor projecten waar de infrastructuur wel beschikbaar is, veroorzaakt het opladen van veel machines tegelijk een overbelasting voor het elektriciteitsnet.

Skoon biedt uitkomst door een mobiele energie-oplossing op maat op locatie te leveren. Denk hierbij aan accu-aanhangers (tot maar liefst 150 kWh/ 90 kVA voor aanhanger formaat systemen), optioneel met ingebouwde zonnepanelen en back-up generatoren. Alle geleverde accu’s zijn waar mogelijk opgeladen met groene stroom en hebben dus zo goed als geen CO2 en stikstof uitstoot.

Naast deze duurzame voordelen, zorgen deze hernieuwbaar aangedreven energie systemen er voor dat diesel machines steeds minder nodig zijn. Door de huidige geopolitieke veranderingen wordt diesel in rap tempo duurder, dit zorgt ervoor dat elektrische machines niet alleen duurzamer en gezonder zijn maar vaak ook nog eens goedkoper.

Quote Peter Paul van Voorst
(Founder/CEO Skoon Energy B.V.)
“Met deze samenwerking verbeteren we de beschikbaarheid van schone mobiele energie op grote schaal. Door het voor eindgebruikers eenvoudiger te maken om te kiezen voor schone energie systemen op basis van data, wordt deze steeds toegankelijker voor meer mensen. Dankzij Riwal’s grootte, Skoon’s software tools en de integratie van onze software platforms, bereiken we sneller het moment waarop schone energie altijd beschikbaar is. Zo werken we samen aan data-gedreven verbindingen tussen Riwal’s duizenden machines en de honderden schone energie systemen op Skoon’s online platform.”

Quote Glenn Verburg
( Algemeen Directeur Riwal Hoogwerkers B.V)
Hiermee maken wij hiermee wederom een belangrijke stap in onze duurzaamheidsstrategie waarbij de focus ligt op investeringen in hybride/elektrische machines en duurzame oplossingen om de uitstoot van CO2 verder terug te dringen”.  De samenwerking met Skoon een innovatieve stap voor Riwal. Daarbij geeft het ons de mogelijkheid om onze klanten nog beter te bedienen door de integratie van elkaars software op ons My Riwal klantportaal. Zo kunnen klanten eenvoudig een machine inhuren met een schone mobiele energieoplossing op maat.

Over Skoon

Skoon werkt aan een toekomst waarin er altijd schone energie beschikbaar is, voor iedereen. Ons team ontwikkelt commerciële software op het gebied van mobiele energie oplossingen. De online verhuur marktplaats en verhuurmanagement software maken het eenvoudiger, meer data gedreven en nog betaalbaarder om schone mobiele energieoplossingen te gebruiken voor tijdelijke toepassingen. Wij geloven dat met een sterke focus op onze klanten en een bereidheid om elke dag met hen te leren, de toekomst van schone energie voor iedereen heel dichtbij is.

Over Riwal
Riwal is sinds 1968 gespecialiseerd in veilig en efficiënt werken op hoogte en is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een kennispartner en totaalleverancier voor klanten van klein tot groot in nagenoeg iedere branche. Riwal is actief in 16 verschillende landen, heeft 75 vestigingen, meer dan 2.500 medewerkers en beschikt over een internationale verhuurvloot van meer dan 20.000 machines. Met 7 vestigingen in Nederland bieden wij een landelijke dekking.

Naast het verhuren, onderhouden en verkopen van hoogwerkers, verreikers en heftrucks, verkoopt Riwal ook eersteklas onderdelen en technische diensten voor machines. Riwal heeft eigen opleidingscentra met onder meer opleidingen voor operators en industriële toepassingen.

Kijk ook hier

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven