Gerelateerd nieuws

Provinciale Verkiezingspodcasts Klimaat & Energie te beluisteren

De NVDE organiseert vier verkiezingsdebatten voor de Provinciale Statenverkiezingen die worden uitgezonden als podcast. NVDE-voorzitter Olof van der Gaag ontvangt als gespreksleider telkens twee politici (kandidaat-statenleden, gedeputeerden, lijsttrekkers) uit een specifieke provincie die met elkaar in debat gaan over regionale energie- en klimaatvraagstukken. De verkiezingspodcasts van Limburg, Zeeland en Noord-Brabant zijn hier online te luisteren.

 

Limburg

Provinciale lijsttrekkers Marlou Jenneskens (D66) en Jorge Wolters Gregório (SP) discussiëren in deze podcast over verschillende energie- en klimaatvraagstukken. Ze gaan niet alleen in debat over Russisch gas en drukte op het stroomnet, maar ook over automatische vergunningen en Maastricht-Aachen Airport. Benieuwd naar hoe zij hierin staan?

Luister hier

 

Zeeland

Inez Flameling (PvdA/GroenLinks) en Jeffrey Oudeman (CDA) gaan tijdens deze podcast in op aangrijpende onderwerpen: kerncentrales, het uittrekken van geld voor woningisolatie en het investeren in zonnepanelen passeren de revue. Hoe verschillend staan deze partijen in de strijd tegen klimaatverandering? Genoeg voor vuurwerk, dat is zeker.

Luister hier

 

Noord-Brabant

In deze verkiezingspodcast nemen de Brabantse lijsttrekkers Jade van der Linden (GroenLinks) en Martijn van Gruijthuijsen (VVD) het tegen elkaar op. Aan de hand van meerdere stellingen gaan zij met elkaar in discussie over polariserend onderwerpen. Ben je benieuwd naar hun meningen over Russisch gas, mestvergisting en netcongestie?

Luister hier

Verkiezingsdebat van het Westen (Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland)

Dit verkiezingsdebat is 2 maart om 12:00 uur bij Energie Beheer Nederland (EBN) in Utrecht. De provincies die aan bod komen zijn Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Holland. Media en stakeholders kunnen zich nog steeds aanmelden om het debat bij te wonen door een e-mail te sturen naar jipgrooten@nvde.nl.

 

Op deze dag is het Green Energy Day, de dag dat alle duurzame energie voor dit jaar ‘op’ is. Er wordt een Green Energy Day-special opgenomen. We zetten een XL-bureaukalender van twee bij drie meter in de hal van EBN neer, waarop kandidaten aan zullen geven dat Green Energy Day dit jaar negen dagen is opgeschoven, van 21 februari in 2022 naar 2 maart 2023.

 

NVDE-voorzitter Olof van der Gaag is gespreksleider en twee politici uit dezelfde provincie gaan in drie ronden met elkaar in debat. Deze politici zijn:

Utrecht: Huib van Essen (gedeputeerde GroenLinks) en Mirjam Sterk (gedeputeerde CDA)

Noord-Holland: Jeroen Olthof (gedeputeerde PvdA) en Ines Kostic (lijsttrekker PvdD)

Zuid-Holland: Jeanette Baljeu (gedeputeerde VVD) en Laura Neijenhuis (lijsttrekker D66)

De podcast zal zo snel mogelijk na het debat hier beschikbaar komen.

 

Verkiezingsdebat van het Oosten (Gelderland, Flevoland en Overijssel)

Het debat vond op dinsdag 28 februari bij TenneT in Arnhem plaats. De verkiezingspodcast komt 3 maart online.

Gelderland: Een debat met Rik Loeters (lijsttrekker BBB) en Stan Hellegers (lijsttrekker D66)

Flevoland: Een debat met Henri van Ulsen (Statenlid VVD) en Martin Minnema (Statenlid GroenLinks)

Overijssel: Een debat met Peter Hermans (Statenlid PvdA) en Sybren Stelpstra (Statenlid CU)

Luister hier

 

Verkiezingsdebat van het Noorden (uitgezonden via livestream)

13 maart bij EnTranCe in Groningen – Groningen, Friesland, Drenthe.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven