Gerelateerd nieuws

Prijzen koopwoningen ook 5,5 procent lager in juli

In juli 2023 waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 5,5 procent lager dan in juli 2022. De jaar-op-jaardaling is gelijk aan die van een maand eerder. Ten opzichte van juni 2023 stegen de prijzen met 0,5 procent. De prijsontwikkelingen in dit bericht zijn gebaseerd op de prijsindex van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster. 
 

Prijsindex koopwoningen stijgt met 0,5 procent ten opzichte van juni

Ten opzichte van juni is de prijsindex bestaande koopwoningen in juli met 0,5 procent gestegen. De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juni 2013 een dieptepunt. Vervolgens was er sprake van een stijgende trend tot augustus 2022. Toen sloeg de trend om, maar de afgelopen twee maanden zijn de prijzen weer gestegen.
 
Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen in juli ruim 88,3 procent hoger. 
  

Meer cijfers in Vastgoed Dashboard

Iedere maand publiceert het Kadaster cijfers over onder andere woningverkopen in ons Vastgoed Dashboard. In dit dashboard vindt u grafieken en tabellen voor heel Nederland en per provincie.
 
 

Kadaster Kwartaalbericht woningmarkt

De belangrijkste cijfers en ontwikkelingen staan ieder kwartaal op de pagina Kwartaalberichten woningmarkt. Wilt u het Kwartaalbericht woningmarkt per mail ontvangen? Schrijf u dan in via het aanmeldformulier.
Blijf op de hoogte
Scroll naar boven