Gerelateerd nieuws

Prijzen koopwoningen bijna 6 procent lager in mei

In mei waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 5,6 procent lager dan in mei 2022. De daling is opnieuw groter dan een maand eerder. In april waren koopwoningen 4,4 procent goedkoper dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
 

Prijzen koopwoningen dalen verder in mei

Ten opzichte van april is de prijsindex bestaande koopwoningen in mei met 0,1 procent gedaald. De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juni 2013 een dieptepunt. Vervolgens was er sprake van een stijgende trend, tot augustus 2022. Sindsdien is de prijsindex vrijwel onafgebroken gedaald. 
 
Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen in mei 87 procent hoger. 
 

Meer cijfers in Vastgoed Dashboard

Iedere maand publiceert het Kadaster cijfers over onder andere woningverkopen in ons Vastgoed Dashboard. In dit dashboard vindt u grafieken en tabellen voor heel Nederland en per provincie.
 
 
Kadaster Kwartaalbericht woningmarkt
De belangrijkste cijfers en ontwikkelingen staan ieder kwartaal op de pagina Kwartaalberichten woningmarkt. Wilt u het Kwartaalbericht woningmarkt per mail ontvangen? Schrijf u dan in via het aanmeldformulier.
Blijf op de hoogte
Scroll naar boven