Gerelateerd nieuws

Prijsstijging koopwoningen nam af in januari

Bestaande koopwoningen waren in januari 1,1 procent duurder dan een jaar eerder. Een maand eerder bedroeg de stijging 2,7 procent. Het is de laagste prijsstijging jaar op jaar in bijna 9 jaar. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Prijzen koopwoningen toegenomen in januari

Ten opzichte van december is de prijsindex bestaande koopwoningen in januari met 1,5 procent gestegen. De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juni 2013 een dieptepunt. Vervolgens was er sprake van een stijgende trend, tot augustus 2022. Daarna daalde de prijsindex tot januari vijf maanden op rij. Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen in januari 93 procent hoger. De gemiddelde transactieprijs van een woning was in januari 424.681 euro.

Minder transacties bestaande koopwoningen in januari

Het Kadaster maakte bekend dat het in januari 13.126 woningtransacties registreerde. Dat is 6,6 procent minder dan een jaar eerder.

Prijsinformatie naar regio en woningtype publiceert het CBS eenmaal per kwartaal. De eerstvolgende kwartaaluitkomsten komen op 24 april beschikbaar.

Het CBS en het Kadaster meten de prijsontwikkeling van alle bestaande koopwoningen in Nederland en maken gebruik van de koopakten die bij het Kadaster worden geregistreerd.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven