Gerelateerd nieuws

Prefab, naadloze dakgoot met geïntegreerd afschot. 

Ideaal voor de aannemer met een eigen woonconcept.

Met de huidige klimaatverandering en de daarmee gepaard gaande, steeds extremere regenval is het van groot belang om onze hemelwaterhuishouding in orde te maken. Een goed afschot in onze dakgoten is daarbij van groot belang, weet Marc Beers, directeur van Beers Bouwproducten BV. “Niet voor niets schrijft bijvoorbeeld de Technische ABC van Woningborg een afschot van minimaal 2 millimeter per meter voor.”

“Bij diverse dakgootsystemen, zoals zinken en getrokken aluminium dakgoten, kan dit afschot worden bereikt door de ophangbeugels waarin de goten komen te liggen, op afschot te monteren”, aldus Beers. “Helaas komt dit de uitstraling van een gebouw echter niet ten goede. Zeker wanneer de afvoer aan het uiteinde van de goot is aangebracht, wordt de gevellijn door een ‘scheef hangende dakgoot’ flink verstoord. Als de afvoer in het midden van een goot moet komen, wordt het helemaal een lastig verhaal als je dit op afschot wilt doen want dat zou betekenen dat er een knik in de goot moet komen en daar lenen de meeste materialen zich niet voor. Voor deze situaties heeft Beers Bouwproducten een gootsysteem ontwikkeld, waarbij het afschot in de goot zelf geïntegreerd is. Hierdoor kunnen afnemers profiteren van de voordelen van een geprefabriceerde, polyester dakgoot, die tevens aan alle functionele én esthetische wensen met betrekking tot het afschot voldoet.”

Voor de productie van de dakgoten maakt het bedrijf gebruik van productiemallen, waarin eerst een kleurlaag (afwerklaag) wordt aangebracht en dan het polyester wordt opgebouwd. “Hierbij lamineren we een afschotlaag tussen de buiten- en binnenlaag, waardoor een onzichtbare sandwichconstructie ontstaat”, aldus Beers. “In totaal zijn veertien standaard gootmodellen leverbaar, in diverse vormen en maatvoeringen. Op aanvraag kunnen bovendien mallen op maat worden gemaakt. Voor de afwerking hebben architecten en aannemerspartijen keuze uit nagenoeg alle RAL-kleuren.”

Deze polyester dakgoten van Beers Bouwproducten zijn inmiddels in diverse woningbouwprojecten toegepast. Op dit moment op de projecten ‘Bij de Watertoren’ te ’s Gravendeel en ‘De Maricken’ te Wilnis.

Beers Bouwproducten BV

0227 – 712362

info@beersbouwproducten.nl

www.beersbouwproducten.nl

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven