Adler

Gerelateerd nieuws

Polycolor 2K SQ van ADLER: hoogwaardige coating voor gekleurde kunststof kozijnen

Op zoek naar een professionele gekleurde coating voor kunststof kozijnen? Zoek dan niet verder: de Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER heeft namelijk de watergedragen 2K-coating Polycolor 2K SQ voor pvc-kozijnen ontwikkeld. Deze coating wordt gekenmerkt door een hoge hardheid en een goede krasbestendigheid. “In tegenstelling tot folies of gekleurd kunststof verkleurt het oppervlak bovendien niet – en is een zeer lange houdbaarheid gegarandeerd. Daarnaast kan het kozijn heel gemakkelijk worden schoongemaakt en is de coating in een zeer breed kleurenpallet verkrijgbaar”, licht Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux uit het Brabantse Heeze, het innovatieve product toe. Met de toevoeging van de verharder Aqua-Hardener PRO blijven kozijnen vervolgens ook op de lange termijn als nieuw.                             

U vraagt…

Steeds vaker kreeg ADLER van kozijnenproducenten te horen dat ze pvc-kozijnen of -deuren graag op een hoogwaardige manier zouden willen lakken. Gekleurde kozijnen en voordeuren worden steeds populairder in de moderne architectuur – en naast gelakte houten kozijnen bieden de meeste fabrikanten ook de goedkopere kunststof kozijnen aan. Op het gebied van oppervlaktekwaliteit moeten daar echter offers worden gebracht. Gekleurde kunststof oppervlakken verbleken of vergelen bij blootstelling aan zonlicht – en de folievariant is pas interessant bij grote hoeveelheden. Bovendien vinden veel klanten de witte balk die meestal achterblijft in het midden van het raam storend. Daarnaast is het schoonmaken van kozijnen met folie vaak lastig: “Vuil is moeilijk te verwijderen”, aldus Cremers. Bij een gelakt oppervlak is dit een heel ander verhaal. Veel fabrikanten vroegen zich daarom af waarom een kunststof kozijn niet gewoon met lak gespoten kan worden.

… wij draaien

Bij ADLER is de klant koning – en dus ging het bedrijf aan de slag met de ontwikkeling van een innovatieve coating voor kunststof kozijnen. En dat is gelukt: Polycolor 2K SQ is een 2K-lak op waterbasis, waarmee een zeer hoge mechanische en chemische weerstand bereikt kan worden. De speciaal ontwikkelde activator Polyactive SB bereidt de kunststof ondergrond optimaal op de coating voor. Dit reinigende en ontvettende middel is dankzij zijn antistatische werking de ideale hechtpromotor

Adler

Volop mogelijkheden

Polycolor 2K SQ is eenvoudig te verwerken en biedt gebruikers volop mogelijkheden – want de lak is verkrijgbaar in vrijwel elke kleur, of het nu om RAL of NCS gaat. Door het toevoegen van verschillende pasta’s zijn zelfs gestructureerde oppervlakken mogelijk. Bovendien kan de lak worden uitgerust met een speciale anti-heat-functie, waardoor de oppervlaktetemperatuur bij direct zonlicht aanzienlijk wordt verlaagd. Zo kan de bij kunststof kozijnen gevreesde vervorming worden voorkomen. En last but not least: zelfs meegeëxtrudeerde dichtingen kunnen na een hechtingsproef meteen worden gelakt.

Open pottijd van meer dan acht uur

Polycolor 2K SQ kan worden gebruikt in combinatie met de Aqua-Hardener PRO van ADLER. Normaal gesproken hebben dergelijke 2K-coatings echter één groot nadeel: de beperkte open pottijd. De verwerkingstijd is namelijk vaak slechts twee uur of korter. Dat geldt niet voor Aqua-Hardener PRO; deze heeft namelijk een open pottijd van meer dan acht uur. “Door deze nieuwe verharder kunnen de verwerkers veel flexibeler werken,” zegt Cremers. Met de open pottijd van meer dan acht uur kunnen de 2K-coatings namelijk de hele werkdag lang worden gebruikt, terwijl verwerkers de lak en de verharder voorheen elke twee uur opnieuw moesten mengen.

www.adler-verven.nl 

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven