Gerelateerd nieuws

PMT breidt aantal woningen met hoogste energielabel uit

Pensioenuitvoerder MN en BAM Wonen hebben overeenstemming bereikt over de verduurzaming van nog eens 906 huurwoningen in de portefeuille van Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT). De woningen gaan van een gemiddeld energielabel naar het hoogste label A++.

PMT werkt al jaren aan de reductie van CO2-uitstoot van zijn totale beleggingsportefeuille tot netto nul in het jaar 2050. Het is een van de manieren waarop PMT bijdraagt aan het doel om de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 1,5 graden, zoals is afgesproken in het Akkoord van Parijs. De Nederlandse vastgoedportefeuille van PMT, met een waarde van 2,7 miljard euro (halverwege 2022) speelt hierin een belangrijke rol. Al sinds 2011 verduurzaamt PMT de in zijn bezit zijnde bestaande woningen. Inmiddels zijn er circa 1.500 woningen verduurzaamd en is meer dan 93% van de portefeuille voorzien van een A-label of beter. Onze nieuwe woningen zijn allemaal gasloos en hebben een groen label.

De komende jaren gaat BAM Wonen voor PMT nog eens 906 woningen verduurzamen. Deze gaan van energielabel C en D naar gemiddeld een A++. Dat betekent dat er nieuwe beglazing wordt geplaatst, extra isolatie van de bouwkundige schil en het plaatsen van energie efficiënte installaties zoals CO2 gestuurde afzuiging en een hybride ketel. Begin 2023 staat de uitvoering van de eerste projecten gepland.

Dankzij de verduurzamingsprojecten wordt er op dit moment 1,5 miljoen kilogram CO2 per jaar bespaard in de vastgoedportefeuille van PMT.

De 906 woningen waar de verduurzaming gaat plaatsvinden zijn verdeeld over veertien projecten in Alkmaar, Apeldoorn, Arnhem (twee projecten), Deventer, Eelde Paterswolde, Emmen, Groenlo, Hilvarenbeek, Hummelo-Achter Drempt, Leusden, Roermond, Tilburg en Zoetermeer.

Jos Brocken, werknemersvoorzitter PMT: “PMT belegt sinds 1948 in huurwoningen in Nederland. Als verantwoord belegger investeren we in goede, betaalbare en duurzame woningen voor de lange termijn. Risicospreiding en het behalen van een stabiel langjarig rendement zijn daarbij het uitgangspunt. Bijkomend feit is dat PMT bijvoorbeeld in de crisisjaren bewust heeft geïnvesteerd in de woningbouw om de Nederlandse economie te stimuleren en een impuls te geven aan de werkgelegenheid voor bedrijven en werknemers in onze eigen sector, zoals loodgieters, elektriciens en installateurs. Dit zie je onder andere terug bij het plaatsen van zonnepanelen, dan werken we samen met de achterban van PMT”.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven