Gerelateerd nieuws

Perfecte match: verven en lakken van ADLER beschermen innovatieve CUBE-woningen

Wie hout als bouwmateriaal gebruikt, weet dat het van het grootste belang is om het optimaal te beschermen tegen weersinvloeden en andere externe factoren. ADLER, de Oostenrijkse marktleider op het gebied van houtbescherming en houtlakken, speelt daar met een breed productassortiment op in. Daarvan profiteert ook CUBE Homes uit het Limburgse Swalmen, producent van compacte mobiele woningen. Het bedrijf is een tevreden klant van ADLER Benelux in Heeze.

100% klimaatneutraal

Het bedrijf bouwt modulaire prefab-woningen, die niet alleen als mantelzorg- of vakantiewoning gebruikt kunnen worden, maar ook als tijdelijke woning. “En sinds de uitbraak van de coronapandemie krijgen we ook veel aanvragen van mensen die een CUBE-woning als thuiskantoor willen gebruiken”, aldus Patrick Lemmen, eigenaar van CUBE Homes. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij het Limburgse bedrijf: de verplaatsbare woningen zijn volledig gemaakt van duurzaam hout en er wordt volgens de cradle-to-cradle filosofie gewerkt. CUBE Homes garandeert bovendien producten van hoge kwaliteit met een lange levensduur. De producten van ADLER leveren hier sinds drie jaar een bijdrage aan. De twee bedrijven dragen dezelfde waarden uit: ook bij de Oostenrijkse verf- en lakproducent speelt duurzaamheid een belangrijke rol. ADLER is namelijk één van de eerste 100% klimaatneutrale ondernemingen in de sector. Het bedrijf heeft zijn ecologische voetafdruk met een reeks maatregelen tot een minimum kunnen beperken.

Uitstekende houtbescherming

CUBE Homes gebruikt verschillende producten uit het assortiment van ADLER Benelux. “Het gaat vooral om producten uit de Lignovit-serie: Lignovit Platin, Lignovit Lasur, Lignovit Sperrgrund en Lignovit Primo. Daarnaast gebruiken we voor de binnenafwerking Aviva Terra-Naturweiß, een cradle-to-cradle muurverf”, somt Lemmen op. “Deze producten hebben een ademend vermogen. Dat sprak ons erg aan.” CUBE Homes vond het bovendien belangrijk dat het gebruikte hout in de CUBE-woningen ook tijdens slecht weer tegen een stootje zouden kunnen. “Het gaf ons enorm veel vertrouwen dat ADLER uit Oostenrijk komt, waar het klimaat weerbarstiger is dan hier in Nederland”, legt Lemmen uit. “We zagen dat zelfs de zachtste houtsoorten uitstekend beschermd worden met de producten van ADLER. Dat gaf de doorslag. Wat mij betreft is ADLER één van de besten op het gebied van verven en beitsen.”

Met de klant meedenken

Daarnaast waardeert Lemmen de klantgerichtheid van ADLER Benelux. “Er wordt altijd met ons meegedacht. Welke mogelijkheden zijn er? In welke situatie is welk product het meest geschikt? Welke kleur is het meest passend? Zo werken wij ook, dus dat past bij ons. Bovendien zijn de lijntjes kort. Als we vragen hebben, worden die razendsnel beantwoord. We werken echt prettig samen.”  

Duurzame bijdrage leveren

Ook ADLER is te spreken over de samenwerking met CUBE Homes. “We zijn blij dat we met onze producten een duurzame bijdrage kunnen leveren aan het mooie concept van CUBE Homes”, aldus Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux. “We delen de liefde voor hout. Het is een prachtig materiaal.”  

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven