Gerelateerd nieuws

‘Overheids steun woningmarkt geen haalbare kaart’

Dit is een expertquote van Jeroen Wilhelm, Cribb, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: 1500 flexwoningen in regio Utrecht met 18 miljoen van het Rijk.

De overheid gaat 18 miljoen euro bijdragen om over een jaar 1.500 tijdelijke woningen gereed te hebben. Dat klinkt mij in de oren als een bodemloze put waar je dus ook geen water uit kunt halen. Natuurlijk is het goed dat we naar alle opties gaan kijken maar de manier waarop geprobeerd wordt om ‘goed nieuws’ te brengen is voor ieder weldenkend mens een lachertje.

We weten allemaal dat met die 1.500 tijdelijke woningen er geen merkbare verlichting zal worden gegeven. Bovendien zijn er tegen de tijd dat de woningen klaar zijn, als weer veel meer dan 1.500 woningzoekenden bijgekomen. Dat is dus dweilen met de kraan open.

De route van bouwen is daarnaast lastig vanwege de moeilijk verkrijgbare grondstoffen. Helemaal als het om houtbouw gaat. De overheid moet echt het roer omgooien en anders naar het probleem op de woningmarkt kijken.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven