Gerelateerd nieuws

Onthulling luxe woongebouw Mares

De maquette van het luxe woongebouw Mares in Den Haag aan zee is tijdens de Masters Expo in de RAI in Amsterdam in aanwezigheid van ontwikkelaars MRP en VORM en de Deense architect 3XN onthuld. In Mares komen circa 100 luxe appartementen en high-end penthouses van 90m² tot 350 m² op een unieke locatie direct aan het Zuiderstrand, de duinen en de Derde Haven.  

Woongenot en natuur gevat in een iconisch woongebouw
Mares maakt deel uit van gebiedsontwikkeling DE ZUID aan de Derde Haven in Den Haag aan zee waar in samenwerking met de gemeente Den Haag een luxe leefomgeving wordt gerealiseerd. Met de realisatie van Mares, ontworpen door het internationaal befaamde architectenbureau 3XN uit Kopenhagen, komt de ontwikkeling van DE ZUID bijna in een afrondende fase.

Bart Meijer, CEO MRP: “Letterlijk al het goede komt in Mares samen. De vrije ligging aan het Westduinpark, de haven op Scheveningen en het strand vragen om een alzijdige benadering en een iconische uitstraling.” Deze plek vormt straks een aantrekkelijke schakel tussen Nieuw Kijkduin en Noordwijk aan Zee. Zo dragen we bij aan een nog mooiere Nederlandse kust en voegen we waarde toe aan de stad, voor de mensen die er wonen en voor de mensen die de plek bezoeken.” 

Mares telt aan de zeezijde zes en aan de landzijde vijf verdiepingen en de architectuur zet zich rondom met dezelfde kwaliteit als de eerdere projecten van DE ZUID voort. Het uitzicht vormt een verlenging van het leven binnen met brede, ruime balkons en zeer grote terrassen bij de penthouses. In de gevels zijn ruime schuifpuien opgenomen voor een optimale ervaring tussen binnen en buiten. Diverse terrassen krijgen een groene omzoming die voorzien is van een bewateringssysteem. De architect heeft Mares op een dusdanige wijze ontworpen dat er vanuit alle woningen een prachtig uitzicht is op de omgeving, waarbij de zon en het licht diep doordringen tot in het gebouw. De houten terrassen doen denken aan het dek van een luxe jacht. En dat is niet zomaar, want met het ontwerp heeft de architect op allerlei manieren een connectie gemaakt met het maritieme karakter van deze plek. 

Stig Gothelf, senior partner bij 3XN Architects uit Kopenhagen: “De unieke, zachte elementen van de locatie in de duinen gaan geleidelijk over in de ruigheid van de haven door de ronde vormen van de terrassen en de ‘industriële basis’ van het gebouw. Mares is ontworpen om de omgeving te weerspiegelen en een gevoel van welzijn te creëren, zowel via duurzaamheidsstrategieën (zowel op milieu- als sociaal gebied) als via het biofiel ontwerp. Mares is een iconisch gebouw, maar wel een zacht gebouw, ontworpen om de bewoners te verbinden met de natuurlijke omgeving.”

Luxe wonen op een duurzame manier
Mares is duurzaam door het ontwerp en de techniek. De materialen waarmee Mares wordt gebouwd, zijn goed bestand tegen de wispelturige weersomstandigheden aan de kust.

Hans Meurs, CEO VORM: “Mares ligt op een stedelijke locatie aan zee, het strand, de haven én de natuur. Een mooie plek, waar het woongebouw tegelijkertijd blootgesteld wordt aan gure weersinvloeden. Als VORM hebben we veel ervaring op het gebied van bouwen in gure omgevingen, waar materialen continue blootgesteld worden aan de weersomstandigheden.  De materiaalkeuze voor Mares is dan ook zorgvuldig gemaakt, voor minimaal onderhoud en maximale duurzaamheid, vanuit de filosofie dat dit gebouw minimaal honderd jaar meegaat. Dit maakt Mares een ultiem duurzame ontwikkeling op een unieke locatie.”

De woningen worden zo goed als energieneutraal opgeleverd, voorzien van hoogwaardige isolatie en installaties. Bodemwarmte in samenwerking met warmtepompen voorzien de woningen van de juiste temperatuur. De ambitie is om ten minste een A++ label te scoren, wat betekent dat fossiel energiegebruik tot een minimum wordt beperkt. In de appartementen zorgt hoogwaardige apparatuur voor een prettig binnenklimaat. Er wordt gebruik gemaakt van warmte uit de bodem om de energiebehoefte van de appartementen voor koeling en verwarming zo efficiënt en duurzaam mogelijk op te wekken. De appartementen worden voorzien van een warmtepomp en een vloerverwarmingssysteem dat bodemwarmte als bron gebruikt. De algemene ruimtes worden in hun energie voorzien door zonnepanelen op het dak. 

Alles is erop gericht om het de bewoners naar de zin te maken, zowel op het gebied van comfort en gemak als op het gebied van services en discrete beveiligingsmaatregelen. De entree geeft toegang tot een ruime lobby, waar overdag de ‘Mares Hospitality Conciërge’, aanwezig is om de gewenste services te verlenen. Bewoners hebben de beschikking over een eigen, afgesloten garage in de directe nabijheid van het eigen trappenhuis en de lift én een zeer ruime berging. 

Den Haag: de enige Nederlandse grote stad aan zee met internationale allure
Wonen in Mares staat synoniem voor één zijn met de natuur: het duingebied, het strand en de zee en het stadse leven van Den Haag. Het vernieuwde havengebied op Scheveningen zal straks diverse winkels, horeca en andere voorzieningen rijk zijn. Op de begane grond van Mares bevinden zich commerciële ruimtes, bestemd voor bedrijvigheid met een maritiem karakter. “Dit is een fantastische plek die de stad verder tot ontwikkeling brengt en doorstroom bevordert. Als Mares is voltooid, is Den Haag een bijzondere buurt rijker. Een buurt die voor veel bewoners, ondernemers en gebruikers ruimte biedt om te wonen, werken en recreëren. Want naast het ontspannen leven met de zee, duinen en het strand is er ook levendigheid en is het karakter van deze plek behouden”, aldus Lisette Nijs, Directeur projecten gemeente Den Haag. www.mares-denhaag.nl

 

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven