Gerelateerd nieuws

Ontdek de nieuwe leer- en naslagwerken: Drie boeken uitgebracht door TEC/CAD College 

TEC/CADCollege publiceert elk jaar bij de release van de nieuwe versies van Autodesk’s verschillende ontwerppakketten de bijbehorende leer- en naslagwerken van Ronald Boeklagen. Met meer dan 150 boeken op zijn naam, staan er dit jaar nog boeken op de planning voor Revit, Inventor en Fusion 360. Maar laten we beginnen met de recent verschenen uitgaven voor AutoCAD en AutoCAD LT 2024. 

Binnen de serie ‘Computer Ondersteunend Ontwerpen’ zijn er drie verschillende boeken verschenen voor AutoCAD. Het meest uitgebreide boek gaat uiteraard over AutoCAD 2024 en beslaat maar liefst 1568 pagina’s. Ook de versie voor AutoCAD LT 2024 mag er zijn met 1016 pagina’s. Voor degenen die iets handzamers willen, is er de paperback getiteld ‘AutoCAD 2024 Basisboek, leerboek MBO’, met 528 pagina’s. Zoals de titel al aangeeft, is dit boek speciaal bedoeld voor (MBO) studenten. 

Het leer- en naslagwerk voor AutoCAD 2024 is bewust opgedeeld in duidelijke secties voor beginnende CAD-tekenaars en gevorderde gebruikers. Beginners krijgen stap voor stap de basiskennis en -vaardigheden van CAD-tekenen aangeleerd zonder te veel details. Het boek voor AutoCAD 2024 is ook geschikt voor meer ervaren ontwerpers die meer gespecialiseerde onderwerpen willen verkennen. Daarnaast legt Boeklagen uit hoe lezers AutoCAD kunnen optimaliseren voor hun eigen werkzaamheden. Het boek bevat veel achtergrondinformatie en kan ook gebruikt worden als naslagwerk. 

Het boek over AutoCAD LT 2024 is ook voorzien van talloze voorbeelden, illustraties, achtergrondinformatie en tips. De lezer leert stap voor stap alle CAD-tekentechnieken in AutoCAD LT en krijgt tevens informatie over geavanceerdere onderwerpen. Dankzij de grafische overzichten van alle functies en mogelijkheden is dit boek ook geschikt als naslagwerk. Via de CADCollege Tools kunnen lezers duizenden symbolen downloaden die in dit boek worden behandeld. 

Instructievideo’s zijn beschikbaar 

Oefeningen uit de boeken worden gedemonstreerd op de website van de TEC/CAD College. Daar kunnen lezers tientallen video’s vinden. In de boeken staan QR-codes die bijvoorbeeld gescand kunnen worden met een iPad, waarna er direct een video met verdere uitleg wordt afgespeeld. Deze leermethode biedt zelfstandige lezers een extra steuntje in de rug. Als lezers dat prettig vinden, kunnen ze ook deelnemen aan een cursus, waarbij ze ook het naslagwerk en 9000 symbolen voor AutoCAD ontvangen. 

www.cadcollege.nl

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven