Gerelateerd nieuws

Persuitnodiging Ondertekening convenant voor duurzamere woningbouw 29 september

De woningnood is groot en de klimaatdoelstellingen halen is een grote uitdaging. Daarbij komt dat stikstof alle aandacht opeist en woningbouw dreigt lam te leggen.

Ambitieuze afspraken

Op 29 september 2022 tekenen meer dan 70 organisaties daarom een convenant om duurzamer, toekomstbestendiger woningen te bouwen. Hierin staan ambitieuze afspraken, zelfs strenger dan de huidige wettelijke normen, zodat er sneller, goedkoper en duurzame woningen gebouwd kunnen worden. De ondertekenaars zijn onder meer gemeenten en bouwende ontwikkelaars uit de provincies Utrecht en Flevoland en de regio Amsterdam. Het deel van Nederland waar 30% van de woningbouwopgave gerealiseerd moet worden. Bekijk een overzicht van de partijen die al officieel hebben toegezegd te tekenen (veel gemeenten besluiten deze week)

Landelijke norm

De opstellers van het convenant willen dat de afspraken over de woningbouwnormen gaan gelden als landelijke norm. Het ministerie van Binnenlandse Zaken (waar Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening onder valt) heeft al interesse getoond en volgt de uitvoering van het convenant nauwgezet.

Spreker Bob Hendrikx over bouwen met levende materialen

Provincie Utrecht nodigt u graag uit om aanwezig te zijn bij deze belangrijke stap die meer woningen en duurzamere woningen mogelijk maakt. Het programma begint op donderdag 29 september om 15.00 uur en de borrel is rond 17.30 uur afgelopen. De ondertekening gebeurt op duurzaam geproduceerd bouwmateriaal dat daadwerkelijk over een tijdje in een huis geplaatst wordt. Innovator Bob Hendrikx – bekend van de Duurzame Jonge 100 en de ‘duurzame doodskist van paddenstoelen’ van DELA – spreekt deze middag over zijn inspirerende kijk op woningbouw met ‘levende materialen’. Bent u erbij? Laat het weten via contact@toekomstbestendigbouwen.nl. Zo kunt u het verdere programma toegestuurd krijgen en kunnen uw vragen verder beantwoord worden.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven