Gerelateerd nieuws

OnderhoudNL-bedrijven gezocht om kennis te delen met Isolatiecoalitie

Het Kabinet komt met Nationaal Isolatieprogramma (NIP) om 2,5 miljoen woningen snel te isoleren. Bedrijven willen natuurlijk best een groeiende markt bedienen maar zijn ze daartoe in staat? ‘De Isolatiecoalitie’ wil de knelpunten die verwacht worden in de bouw en technieksector gezamenlijk oppakken. OnderhoudNL gaat daar een bijdrage aan leveren.

 

Werken aan oplossingen

De komende maanden wordt een coalitie gevormd van bedrijven die de gebouwde omgeving isoleren, de zogenoemde ‘De Isolatiecoalitie’. Gezamenlijk gaan zij vanuit hun inzicht en kennis werken aan oplossingen, waar nodig en wenselijk met de overheid en kennispartners. De coalitie wordt ondersteund op basis van expertise binnen TKI Bouw & Techniek, Mensen Maken de Transitie (MMT), TNO, VENIN, OnderhoudNL en Bouwend Nederland.

Knelpunten te ingewikkeld

De inschatting is dat het bedrijfsleven in de isolatiemarkt de komende twee jaar al zo’n 80% meer aanbod moet genereren. Feit is echter dat alle bedrijven momenteel last hebben van personeelstekorten, prijsstijgingen en materiaaltekorten. Door organisatorische en/of bedrijfseconomische redenen is opschalen vaak lastig. Veel van deze knelpunten zijn te ingewikkeld voor bedrijven om zelfstandig op te pakken en daar komt de Isolatiecoalitie om de hoek kijken.

Vanuit de praktijk

De lidbedrijven van OnderhoudNL kunnen vanuit hun praktijksituatie aangeven welke onderdelen voor versnelling en opschaling binnen hun bedrijfsvoering en productiewijze passen. Vanuit OnderhoudNL Glas hebben de lidbedrijven Van Ooyen Glashandel, Akkerglas en Buijs Glas al aangegeven graag mee te willen denken in de coalitie. Met glasisolatie kunnen immers slecht geïsoleerde huur- en koopwoningen snel en slim aangepakt worden.  

Interesse?

We zijn nog op zoek naar een vierde OnderhoudNL-bedrijf (niet zijnde glas) dat dagelijks actief is op het gebied van het uitvoeren van isolatiemaatregelen. Heeft u interesse om uw kennis op dit gebied te delen met de isolatiecoalitie? Meld u dan aan bij sectormanager Ferdinand Wieman, die namens OnderhoudNL deelneemt aan de Isolatiecoalitie.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven